Afbeelding
Foto: Klazina Tanis

Leasetopper

Audi start verkoop A3 Sportback e-tron

De Audi A3 is al een populaire auto onder zakelijk rijders, maar naar verwachting wordt het nu écht druk in de Audi-showroom. De A3 Sportback e-tron met 7 procent bijtelling is nu te koop voor prijzen vanaf 39.700 euro.

De nieuwe Audi A3 Sportback e-tron is de eerste plug-inhybride van Audi. Voor de aandrijving werken een 1,4-liter TSI-benzinemotor en een elektromotor optimaal samen. Dat zorgt voor extra veel kracht. Samen leveren de motoren 150 kW (204 pk) vermogen. De A3 Sportback e-tron accelereert dan ook razendsnel tot de topsnelheid van 222 km/u. Maar, zoals het een plug-inhybride betaamt, kan hij ook volledig elektrisch rijden, namelijk 40 kilometer met een maximumsnelheid van 130 km/u.

Het feit dat deze Audi in stedelijk gebied als volledig elektrische auto functioneert en buiten de bebouwde kom als hybride (elektrisch + benzine), staat de A3 Sportback e-tron garant voor zeer lage verbruikscijfers. Dat betekent dat de zakelijk rijder slechts 7 procent bijtelling is verschuldigd gedurende de gehele leasetermijn.