Afbeelding
Foto: Caroline Melissant

Winters warm

kokkerellen en tafelen

De winterse kou brengt gezelligheid binnen

Buiten is het nat, koud en er waait een gure wind. Het is winter en vroeg donker. We kruipen dan allemaal graag ons huisje in. Knus en warm binnen. Voor de kachel of achter de kachel om een maaltijd heerlijke Hollandse kost te maken. Eet smakelijk!

Smaak van Flakkee

Het in Dirksland gevestigde bedrijf Smaak van Flakkee maakt van streekproducten heerlijke streekgerechten voor onder andere de institutionele markt. Speciaal voor de coöperatie Buutegeweun hebben ze twee smaakvolle maaltijden samengesteld voor de verkoop in De Markthal in Rotterdam. De kok Boudewijn verzamelde de beste ingrediënten bij elkaar door langs te gaan bij de producenten op het eiland. Na kijken, voelen, ruiken en vooral veel proeven zijn er twee typisch Flakkeese smaken uit voort gekomen. Boudewijn gebruikt voornamelijk oude recepten voor de bereiding van de gerechten.

Andre Koudstaal weet je het water in de mond te krijgen als hij vertelt over de maaltijden die verkocht worden in De Markthal: "We hebben een Flakkeese boerengratin met aardappeltjes en jerseykaas van het eiland. Deze aardappelgratin is zeer romig en zeer smaakvol. Een heerlijk bijgerecht wat het beste in de oven afgebakken kan worden. Onze tweede kant- en klare maaltijd bestaat uit grof geschrapte Flakkeese aardappelkrieltjes en uien van Frank Franzen. De Flakkeese potertjes zijn erg lekker in combinatie met de spekjes en ui. De aardappeltjes zijn roodbruin gepoft en met ambachtelijke krokante korst. Een heerlijk hoofd-of bijgerecht en een echt typisch Flakkees product. Het is eigenlijk te lekker om er alleen over te praten."

Bijschrift foto:

Voor de koks in een handige aluminium verpakking geschikt voor de oven en voor de genieters als smakelijke Flakkeese maaltijd op het bord.

Een pan voor het leven


Het Franse Le Creuset maakt al sinds 1925 de perfecte pan van geëmailleerd gietijzer. De pannen en ander kookgerei in keramiek en siliconen zijn er in allerlei modekleuren. De nieuwste toevoeging: trendkleur van 2014 amethist met een matte finish. In de serie die verder bestaat uit katoenwit, sisalbeige en mineraalblauw zijn de pannen dus helemaal van deze tijd én van de toekomst. Want met de levenslange fabrieksgarantie en geschiktheid voor moderne warmtebronnen als hete ovens en inductie hoef je nooit meer een nieuwe pan te kopen.

Bron: Perscentrum Wonen

Hét kookboek van de gelijknamige blog!

- Gebaseerd op de populaire blog theforestfeast.com van professioneel fotografe Erin Gleeson

- 100 verfrissende, vegetarische recepten waar je je hand niet voor omdraait

The Forest Feast

Blog – en boekenschrijfster Erin Gleeson besloot in 2011 om het roer om te gooien: ze verruilde haar drukke leven als succesvolle freelance fotograaf in New York voor een heel wat minder hectisch leven in de bossen van Californië. Daar startte ze de blog The Forest Feast, waar ze haar eenvoudige, maar heerlijke vegetarische recepten deelt met de rest van de wereld. www.theforestfeast.com

Verkrijgbaar bij de boekhandel, prijs € 24,95

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding