Afbeelding
Foto:

Indrukwekkend

Rij-impressie Fiat Panda Cross

Er is een bijzondere Fiat Panda bij de Nederlandse dealers gearriveerd: de nieuwe Panda Cross. Geloof het of niet, deze kleine stadsauto vertoont indrukwekkende offroad-kwaliteiten.

De Fiat Panda Cross is uniek in zijn soort. Het is de enige stadsauto met het DNA van een terreinauto. De Cross is de extreme versie van de Panda 4x4 die al enige tijd te koop is. Hij heeft een extra stoer uiterlijk, met hoog geplaatste mistlampen, carrosseriedelen van zwart kunststof en grote zilveren beschermplaten aan de voor- en achterzijde. Hij staat ook extra hoog op z'n wielen, wat in grote mate bijdraagt aan de krachtige en robuuste uitstraling.

Keuzeschakelaar

Een ding is zeker: de Panda Cross is tot véél meer in staat dan je ooit zult verwachten van zo'n kleine auto. Door de keuzeschakelaar in standje 'Offroad' te zetten, wordt het 4×4-systeem met variabele krachtverdeling geactiveerd. Samen met de anti-slipregelaar, de Electronic Locking Differential en de standaard gemonteerde all-weather-banden heeft de Panda geen enkele moeite met welke ondergrond dan ook. Dus ook sneeuw. Ski's op het dak en op naar de wintersport! En overal waar de Panda niet hoeft te ploeteren, is het gewoon een compacte, wendbare en eenvoudig te parkeren stadsauto, zoals elke andere Panda.

Vanaf 20 mille

De Fiat Panda Cross kost 19.995 euro en komt standaard met een rijke uitrusting. Automatische airco en het Blue&Me-communicatiesysteem zijn bijvoorbeeld standaard. Onder de motorkap ligt een 90 pk sterke TwinAir-turbobenzinemotor die onder alle omstandigheden voldoende kracht levert, en zo'n 1 op 20 verbruikt als je het rustig aan doet.