Afbeelding
Foto: pr

Peugeot 208

Vorig jaar zagen we een bijzondere 208 met een innovatieve aandrijflijn en dit jaar zullen we in Parijs opnieuw een extra efficiƫnte Peugeot 208 zien. Deze beschikt over een nieuwe Hybrid Air-aandrijflijn.

Vorig jaar konden we al even snuffelen aan de Peugeot 208 Hybrid FE. Deze kleine Fransman had een 1,2-liter driepitter onder de kap die gekoppeld werd aan eenelektromotor. Vandaag zien we de208 Hybrid Air 2L Concept, een 208 die over de nieuwe Hybrid Air aandrijflijn beschikt!

Het Hybrid Air-systeem maakt geen gebruik van zware batterijen, maar van een luchttank. De 208 kan rijden op alleen luchtkracht, alleen opbenzine of natuurlijk gecombineerd. De lucht die onder druk is opgeslagen in de tank - dat tijdens het rijden gebeurt - drijft een hydraulische pomp aan die z'n energie weer naar de wielen stuurt. Volgens Peugeot is het systeem relatief eenvoudig in te bouwen op bestaande PSA-platforms.

De 860 kilo wegende auto moet uiteindelijk een verbruik van 2,0 l/100 km kunnen halen. Opvallend genoeg heeft het studiemodel een licht gewijzigde neus, het bumperwerk is anders en ook de lichtunits zijn opnieuw ingedeeld. Op de 208 GTi Concept kwamen we overigens dezelfde exemplaren tegen. Aan de achterzijde lijken eveneens anders ingedeelde units te zijn gemonteerd. Mogelijkerwijs laat Peugeot alvast een voorproefje zien op een gefacelifte 208. Nog even geduld, in Parijs kunnen we in oktober meer zien.