Afbeelding
Foto:

Gedempte kleuren

Hella Jongerius kreeg van het Nederlandse Ministerie voor Buitenlandse Zaken de opdracht om binnen het kader van de algemene renovatie van het VN-hoofdkwartier in New York, de Northern Delegates Lounge onder handen te nemen. Dit project inspireerde de Nederlandse designer tot het ontwerp van een nieuwe loungefauteuil: de East River Chair voor Vitra. In haar werk combineert Hella industriële met ambachtelijke elementen, hightech met lowtech, traditie met moderniteit. Nu dus ook bij de East River Chair, met een markante vorm en de ongedwongen combinatie van zeer uiteenlopende materialen zoals hout, metaal, leer en stof.
De kleuren van de fauteuil zijn tot in detail uitgedacht en op elkaar afgestemd: een lichte stof omkadert een donker zitoppervlak en rugleuning. De gekozen kleurencombinatie bepaalt de uitstraling: van gedempt en rustig tot vrolijk en bont.
De kleuren- en materiaalkeuze is naast esthetisch ook functioneel. Het leer beschermt de armleuningen tegen vuil en slijtage en het steviger gestoffeerde zitkussen biedt comfortabele ondersteuning. Dankzij de handige greep aan de achterkant, kan de fauteuil ook makkelijk worden verplaatst.