Afbeelding
Foto: Jan Vermeer

Veraf en dichtbij

In één avond een reis maken langs de Hoge Veluwe, de Namibische woestijn en tal van andere plaatsen. Dat kan op donderdag 18 september als natuurfotograaf Jan Vermeer een fotopresentatie geeft in de De Overkant. Vermeer neemt de bezoekers me naar de Hoge Veluwe, daar zorgt de bronst van de edelherten voor een waar spektakel. Daar blijft het niet bij, ook wilde zwijnen, eindeloze bossen en felgekleurde heidevelden passeren de revue.

Vanaf de Veluwe gaat de reis verder van huis. Afrika is de volgende bestemming. Natuurlijk komen de big five aan bod: de olifant, neushoorn, luipaard, leeuw en buffel. Er worden niet alleen dieren bekeken, ook de hoge duinen van de Namibische woestijn worden verkend.

Jan Vermeer heeft veel gereisd; van oost naar west en van noord naar zuid. Nu hij hoofdredacteur is van het tweemaandelijks magazine Natuurfotopassie is,het reizen naar verre oorden wat minder geworden en ligt de focus dichter bij huis.

De lezing is op donderdagavond 18 september om 20.00 uur in de Overkant, Dijkstelweg 33 3253TA Ouddorp. De bijeenkomst wordt georganiseerd door NLGO. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 5,-. Vooraf opgeven is verplicht, dat kan op de website: www.nlgo.nl.