Afbeelding
Foto:

Huttendorpen

In een paar dagen een heel dorp bouwen. Dat lijkt een onmogelijke opgave. Maar de kinderen draaien er hun hand niet voor om. Gewapend met een hamer, spijkers en een zaag gaan ze vol overgave aan de slag. Binnen een paar dagen wordt er een heel dorp in elkaar getimmerd. De huttendorpen worden traditioneel afgesloten met een 'kampvuur', dan gaat alle bouwwerken in vlammen op.

Op het eiland kunnen kinderen op verschillende plaatsen aan de slag.

Melissant
Het huttendorp in Melissant start op woensdag 27 augustus en eindigt op vrijdag 29 augustus. Het feest is bedoeld voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar, de locatie is het speelveld aan het einde van de Pieterstraat. Op vrijdag beoordeelt de jury de bouwwerken en worden er prijzen uitgereikt aan de winnaars. Daarna start het midzomerfeest.
www.facebook.com/oranjeverenigingmelissant.


Ooltgensplaat
Dinsdag 26 augustus start het 'kindertimmerfeest' in Ooltgensplaat, vrijdag 29 augustus wordt het huttendorp afgesloten. De locatie is het terrein achter park de Ventjager. Kinderen uit van de basisscholen in Ooltgensplaat en omstreken worden uitgenodigd om de handen uit de mouwen te steken om het dorp op te bouwen.

www.facebook.com/pages/Huttendorp-Ooltgensplaat/188717664639500

Stad aan 't Haringvliet
Op 28 en 29 augustus wordt er in Stad een dorp gebouwd. Een huttendorp welteverstaan. De locatie is het Stadse bos. Het timmerfeest wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Ons Trefpunt. Neem voor meer informatie contact via:stichting.ons.trefpunt@upcmail.nl.

Stellendam

Het huttendorp in Stellendam is te vinden bij de ijsbaan aan de Eendrachtsweg. Kinderen van 4 tot en met 13 jaar oud zijn welkom op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus om een hut te bouwen. Het evenement begint op vrijdagochtend om 10.00 uur en is op zaterdagmiddag om 14.00 uur weer afgelopen. Voor prijzen en aanmelden kunt u terecht bij www.vos-web.nl.

Den Bommel

Het Bommelse huttendorp is van woensdag 27 tot zaterdag 29 augustus. Alle kinderen van de basisschool kunnen meedoen met het huttendorp. Donderdag is er een barbecue, vrijdagavond worden de hutten opgestookt door de brandweer.

https://www.facebook.com/events/826956443982755/

Volg de berichtgeving in de lokale media voor informatie over de huttendorpen in andere plaatsen.