Afbeelding
Foto:

De nieuwe Aygo heeft X-factor

Het bekende stadsautotrio is vernieuwd. Na de Peugeot 108 en de Citroën C1 is ook de nieuwe Toyota Aygo nu gepresenteerd. Hoewel de drie auto's in de basis hetzelfde zijn, kiest Toyota duidelijk zijn eigen weg.

De Aygo heeft een heel eigen uitstraling. Vooral de uitgesproken voorzijde met de x-vormige strepen springt direct in het oog. Hij heeft ook een andere taillelijn en een afwijkende achterzijde, met uitgestrekte achterlichten. De 'X' aan de voorzijde is bovendien te bestellen in afwijkende kleuren, net als de onderrand van de grille en een deel van de achterbumper.

Geheel in lijn met de huidige tijd is de Aygo leverbaar met het nieuwe multimediasysteem X-Touch. Dit bestaat uit een 7-inch kleurenscherm met een achteruitrijcamera, Bluetooth en usb-aansluiting. Navigatie is optioneel, net als de MirrorLink-app die het scherm van je smartphone kopieert op het beeldscherm in de auto.

De Toyota Aygo is vooralsnog alleen met een 1,0-liter benzinemotor leverbaar. De driecilindermotor is gekoppeld aan een handmatig bediende versnellingsbak met start-stopsysteem. Een automatische transmissie is optioneel. Dankzij de lage CO2-uitstoot van 88 g/km zijn zakelijk rijders verzekerd van 14 procent bijtelling. Het nieuwe model arriveert medio juli bij de dealer.