Afbeelding
Foto:

Lekker & makkelijk

Maak je eigen milkshakes!

Een milkshake is eigenlijk altijd wel lekker. Niet alleen voor volwassen maar zeker ook voor kinderen. Met wat hulp kunnen ze de milkshakes zelf maken. Lekker voor na het voetballen, een middagje zwemmen in het zwembad of als je in tuin aan het spelen bent. Zelfs als het buiten regent is een milkshake een lekker tussendoortje. Het voordeel van een milkshake is dat je het zo (on)gezond kan maken als je zelf wilt!

Ingrediënten

Voor het maken van een milkshake heb je een aantal standaard ingrediënten nodig. Zorg voor tien centiliter melk, twee bolletjes vanille roomijs en een half zakje vanillesuiker. Gooi dit allemaal in de blender en voeg daarna een smaak naar keuze toe. Dit alles goed pureren tot een shake en klaar is kees! Het pureren kan trouwens ook met een staafmixer.

Aardbei of bosvruchten

Wil je een milkshake die smaakt naar aardbeien of bosvruchten? Voeg dan zo'n 100 gram toe van de vrucht die je wilt, even pureren met de rest van de ingrediënten en je zelfegmaakte milkshake is klaar.

Banaan

Een bananenmilkshake moet dan weer net iets anders. Om de smaak goed door het drankje te krijgen moet je twee kleingesneden bananen toevoegen aan de standaard ingrediënten. Ook dit geheel even door de blender en genieten maar!

Chocolade

Ben je niet zo van het fruit en is chocolade meer jouw ding? Geen probleem, want ook chocolade doet het erg goed in een milkshake. Voor een goede chocoladesmaak moet je de standaard ingrediënten aanvullen met 200 gram chocoladeschilfers. Puur, melk, wit, wat je maar wilt!

Citroensap

Vind je je milkshake eigenlijk iets te zoet en zou je hem liever iets zuurder hebben? Dat kan! Voeg dan nog even een scheut citroensap of een halve citroen toe.