Ouddo
Ouddo Foto: Sam Fish

John uit Ouddorp en Paul uit Tilburg

John Dortland uit Ouddorp

"Ik sta al 44 jaar op de Klepperstee. Mijn ouders en ik begonnen vroeger al met een tent op een camping in Hoek van Holland. Mijn tante was op vakantie geweest naar Ouddorp en kwam terug vol verhalen. Mijn ouders werden nieuwsgierig en besloten ook eens naar Ouddorp op vakantie te gaan. Sinds dien ben ik nooit meer ergens anders naartoe geweest. Ik ben hier zelfs naartoe verhuisd samen met mijn vrouw", vertelt John. Een geboren Rotterdammer, maar een liefhebber van het Flakkeese strand.

"De campingvelden hier zijn mooi. We hebben ontzettend veel privacy en de mensen die bij ons in het straatje staan zijn erg gezellig. We hebben het echt getroffen met dit plekje. Iedereen is vriendelijk, we kunnen gezellig kletsen, we koken soms voor elkaar. Ook als Nederland moet voetballen kijken we met zijn allen", gaat hij verder.

Maar waarom nou de Klepperstee? "De camping is heel goed voor kinderen, er wordt heel veel voor ze georganiseerd. Ik heb zelf misschien geen kinderen, maar voor sommige mensen is zoiets heel belangrijk. Maar het is sowieso een goede camping. Je zou kunnen zeggen dat het gewoon een klein Benidorm is, altijd mooi weer! En het strand is zo lekker dichtbij".


Paul van Spaendonck uit Tilburg

"Mijn moeder kwam altijd naar camping de Vrijheid en later gingen we met het hele gezin naar de Klepperstee. En ondertussen zit ik hier al bijna 44 jaar op de camping in Ouddorp, ik ben niet meer weg te slaan! Je zou kunnen zeggen dat ik gewoon een reserve-Ouddorper ben", zegt Paul. "De Klepperstee was vroeger nog echt primitief. Dan moest je nog water halen met emmers en volgens mij stonden er in totaal zo'n dertien caravans op de hele camping. Dat is nu wel anders".

"Het fijnste aan de camping in Ouddorp? Dan moet ik toch wel zeggen dat de sfeer hier heel goed is en het buitenleven is gewoon heerlijk. Ik zou hier echt niet weg willen, ik zit er zelfs aan te denken om een huisje te zoeken en gewoon hier in Ouddorp te komen wonen. De camping is ten slotte een half jaar dicht, dus dan zit ik weer met rotweer. Hier is het gewoon altijd mooi weer en wie wil dat nou niet?", aldus Paul. "Het is gewoon anders dan thuis. Je hebt hier alles binnen handbereik, de mensen zijn heel anders ingesteld, ze zijn aardig. En het voelt gewoon echt alsof je elke dag op vakantie bent".

"En dat strand is zo lekker dicht bij! Geweldig toch?! Als ik naar het strand wil, dan kan en ga ik gewoon. Kratje bier erbij, zonnetje en een goede dosis humor. Dé ingrediënten voor een perfecte zomer".

Ouddor
Ouddor
Tilburg
Tilburg
Tilbur