Afbeelding
Foto: Jaap Ruizeveld

Zomer in Ouddorp

Badplaats staat bol van de activeiten

Toeristendagen: Kijken, keuren en kopen

Drie woensdagen per jaar is het afgeladen vol in het centrum van Ouddorp. De jaarlijkse toeristendagen trekken veel mensen naar Ouddorp aan Zee. Meer dan honderd kramen staan er opgesteld in het knusse centrum. De hele dag van 08.30 tot 18.00 uur kunnen de bezoekers kijken, keuren en kopen. Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld een ritje maken met de Goeree-Express, het bekende rode treintje.

De toeristendagen zijn dit jaar op woensdag 23 juli en 6 en 20 augustus.

Brandweerdag

Altijd al je brandweerdiploma willen halen? Op zaterdag 5 juli kan dat in het centrum van Ouddorp! Tijdens de brandweerdag zijn er blusvoertuigen te bewonderen en kunnen kinderen aan de slag met verschillende vaardigheidstest. Denk aan brandweerslangen oprollen en ballon spuiten. En wie weet, mag je wel een rondje meerijden met de brandweerauto. De brandweerdag is van 10.00 tot 16.00 uur.

Dinsdag: Marktdag
Een versgebakken brood, een malse haring of een mooi bosje bloemen, dat soort zaken zijn te koop op markt. Iedere dinsdag van 09.00 tot 15.00 is er weekmarkt in de Ouddorpse Ring rondom de kerk.

Fiets3daagse

Drie avonden op rij op de fiets stappen om de omgeving van Ouddorp te verkennen, dat is het prinipe van de fiets3daagse. Dit jaar op 15,16 en 17 juli. De start is tussen 18.30 en 19.00 uur bij de Dorpstienden, Dorpstienden 4 in Ouddorp. Kijk voor actuele informatie op www.dekriekel.nl.

Palingroken is een sport

Op zaterdag 19 juli is de jaarlijkse palingrookwedstrijd. Er wordt trouwens niet alleen paling gerookt, maar ook andere soorten vis, er worden ook boerenproducten en hengelsportspullen verkocht. Het evenement is van 09.00 tot 16.00 uur aan de Dorpsweg 20 in Ouddorp.

Stap op de fiets

Maandag 28 juli organiseert de Hervormde Gemeente van Ouddorp een fietstocht van zo'n twintig kilometer. De start is tussen 19.00 en 19.30 uur vanaf de Dorpskerk, Weststraat 2 in Ouddorp. Deelname kost € 2,50 voor volwassenen en € 2,- voor kinderen tot 12 jaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding