Afbeelding
Foto:

C van Comfort

Mercedes-Benz C-Klasse Estate

De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Estate is een auto om naar uit te kijken. De chique stationwagen combineert state-of-the-art technologie met een tijdloos design en een riante bagageruimte. Maar er is meer.

De Mercedes-Benz C-Klasse behoort steevast tot de bestverkochte auto's in Duitsland. De eisen die aan de opvolger worden gesteld, zijn torenhoog. Mercedes-Benz is bij uitstek een automerk dat de verwachtingen overtreft en dat geldt ook voor de nieuwe C-Klasse Estate. Bijzondere techniek uit de grote S-Klasse zorgt voor eersteklas rijcomfort en het hoogst mogelijke veiligheidsniveau. De stationwagen is grofweg tien centimeter langer en vier centimeter breder dan zijn voorganger.

De Estate komt in september naar Nederland. Tegen die tijd staan twee nieuwe hybrideversies op de prijslijst. De C 300 BlueTec Hybrid is een conventionele dieselhybride, terwijl de C 350 Hybrid is voorzien van een benzinemotor met plugin-hybride techniek. Meerdere motorvarianten komen in aanmerking voor een lage bijtelling.