Afbeelding
Foto: Martijn de Bonte

Hebbeding

Facelift voor Citroën DS3

De Citroën DS3 is een schot in de roos. Het kekke model is binnen een mum van tijd uitgegroeid tot een zeer populaire auto. Dat zal de komende jaren niet veranderen, want hij is weer helemaal up-to-date.

Citroën heeft de DS3 nóg meer persoonlijkheid gegeven. Het vernieuwde model heeft een nieuwe, unieke lichtsignatuur die het innovatieve karakter van de DS3 extra benadrukt. In de koplampen van de Citroën DS3 (en DS3 Cabrio) is een bijzondere lichttechniek verwerkt. Led- en xenonverlichting worden gecombineerd met nieuwe, sequentiële richtingaanwijzers. Dit is een primeur. Een nieuwe optie is Active City Brake dat lichte aanrijdingen bij snelheden tot 30 km/uur kan voorkomen.

14% bijtelling

Er is ook nieuws onder de motorkap, want Citroën introduceert een reeks nieuwe Euro 6 diesel- en benzinemotoren. Twee belangrijke nieuwkomers zijn de BlueHDi 120 en BlueHDi 110 dieselmotoren. Laatstgenoemde stoot slechts 79 gram CO2/km uit en valt daarmee in de lage bijtellingscategorie van 14 procent. Het benzineaanbod is uitgebreid met de e-VTi 82. Deze super zuinige motor is standaard gekoppeld aan een elektronisch bediende versnellingsbak, die verder is geoptimaliseerd voor kruipsnelheden tijdens parkeren. De Citroën DS3 e-VTi 82 ETG PureTech, zoals hij voluit heet, verbruikt gemiddeld zo'n 1 op 20 (95 gram CO2/km).