Afbeelding
Foto:

De barbecue trends voor 2014!

Barbecueën is zoveel meer dan in tien minuten een hamburger bruin bakken. Dit jaar is vis op de barbecue één van de trends. En wat denkt u van de combinatie kip en bier?

Inktvis op de barbecue

Steeds vaker leggen mensen een lekker stukje vis op de barbecue. Denk hierbij vooral aan schol en baars. Denk ook eens 'out of the box' en gooi er eens een stukje inktvis op. Dit hoeft niet in het zilverfolie, maar kan gewoon op het rooster of rijg het aan een spiesje met lekkere groenten ertussen.

Kip op een bierblik

Bent u de doodgewone kip op de barbecue een beetje zat? Probeer het dan eens op een andere manier! Verwarm allereerst de barbecue op de hoogste stand en maak vervolgens een blikje bier open. Drink of schenk de helft eruit en zet het blik op een stevige ondergrond. Zorg dat de kip van binnen en buiten helemaal schoongespoeld is.
Als de barbecue goed is opgewarmd moet de brander op medium. Schuif de kip op het blik en zet het geheel recht boven de brander. Let er wel op dat alles stevig staat voordat u het deksel van de barbecue sluit. Het verwarmde bier houdt het vlees mals terwijl de huid lekker knapperig wordt.

Eet smakelijk!

The big green egg is een opvallende barbecue. www.biggreenegg.eu/nl