Afbeelding
Foto:

Zon, zee en actie...
Actieve strandsporten

De kust biedt een zee aan mogelijkheden voor sporters. Laat deze zomer de strandstoel links liggen en ga actief aan de slag. Naast de bekende sporten als windsurfen en golfsurfen kan er op het eiland ook worden gesupt, geblokart en 'gejumpt'.

Suppen

SUP staat voor Stand Up Paddle, in goed Nederlands: rechtop peddelen. Bij het suppen sta je op een groot uitgevallen surfplank, door te peddelen kan je snelheid maken en sturen. Volgens kenners is suppen een hele gezonde sport omdat alle spieren worden ingezet. Zowel in de branding als op vlak water kan worden gesupt. Fanatiekelingen laten het niet bij een uurtje peddelen, die suppen gewoon de route van de Elfstedentocht.

Op meerdere plaatsen langs de Brouwersdam en op het strand kan er les worden genomen of een sup worden gehuurd.

Kitesurfen

Als het stevig waait zijn de echte 'kiters' niet meer te houden. Dan moeten ze naar zee. Voor 'leken' is de sport ook een aanrader, na een korte uitleg van een instructeur kan je al snel spelen met de wind. De eerste stap is goed leren kiten op het drogen, daarna is het tijd om te oefenen in het water. Het doel is natuurlijk op je board over het water scheren. Met de wind in de rug...

Op meerdere plaatsen langs de Brouwersdam en op het strand kan er les worden genomen.

Blokarten

Zeilen op het strand. Dat is Blokarten. In een driewieler over een strand scheuren, terwijl het zeil boven je hoofd klappert in de wind. Het blokarten is simpel te leren, na uitleg en een paar oefenpogingen scheur je zelfstandig over het harde strand langs de branding. www.natural-high.nl

Er zijn diverse arrangementen mogelijk, vanaf €35,- per persoon.
www.blokarten.com
www.natural-high.nl/blokarten

Waterjump

Op de Brouwersdam staat een schans van zo'n acht meter hoog. Met een surfpak aan zoef je razendsnel naar beneden, vliegt meters door de lucht en daarna een landing in het water van de Grevelingen. Liefhebbers kunnen ook met hun ski's, fiets of snowboard van de helling af. Er is trouwens ook een kleinere schans van vier meter hoog, lekker om even te oefenen voor het echte werk. De schans is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf zes jaar. Uiteraard moet je wel kunnen zwemmen.

Tarieven vanaf €10,- per persoon.
www.brouwersdam.nl/nl/watersport/waterjump