Gratis uitstapjes

Een leuk uitstapje hoeft niet veel geld te kosten. Bij de volgende activiteiten kan de portemonnee thuis blijven.

Zandkastelen, vliegeren en struinen
Voor kinderen is er op het strand altijd wat te beleven. Op een zonnige dag zandkastelen bouwen en door het water plonzen. Op een winderige dag lekker vliegeren en op een druilerige dag het strand afstruinen op zoek naar schelpen en aangespoelde spullen. Gaan de kinderen zich toch vervelen, koop dan een schepnet en ga samenop zoek naar garnalen, vissen en andere dieren die in de zee leven.


Bunkerroute De Punt
Vanaf Stellendam tot aan De Punt bij Ouddorp zijn er tientallen bunkers gebouwd. In natuurgebied De Punt is er een bunkerroute opgezet. Bij iedere bunker staat een informatiebord waarop het verhaal van de bunker wordt verteld. Voor kinderen zijn de bunkers best spannend, zeker als ze weten dat er tegenwoordig geen soldaten maar vleermuizen wonen.Route. Neem de N57 van Ouddorp naar Renesse. Neem de eerste afslag naar links na de stoplichten bij Ouddorp, dat is richting De Punt. In de bocht die naar rechts afbuigt (dat is nog voor de eerste afslag naar links) staat aan de rechterkant een bord, dat is het startpunt van de Bunkerroute. www.facebook.com/Bunkerroute

Kinderboerderij Hernesseroord

Op Hernesseroord is onlangs de nieuwe kinderboerderij geopend. Naast de ´gewone´ dieren zijn er ook slangen te bewonderen en er is een heus insectenhotel. Zeker een kijkje waard. Er zijn trouwens plannen om de kinderboerderij uit te breiden met een speeltuin. De kinderboerderij is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur. De locatie is Oosthavendijk 30, 3241 LK Middelharnis.