Afbeelding
Foto:

Op stap op het eiland

Een dagje niks te doen? De volgende uitstapjes zijn dichtbij huis en leuk voor de kids.

De Mekkerstee, Ouddorp
Op de geitenboerderij kunnen kinderen de geiten aaien, een kijkje nemen in de kaasmakerij en lekkere dingen kopen in de landwinkel. Er zijn niet alleen geiten, ook andere dieren zoals de varkens en konijnen stelen de show. Na een bezoek aan alle dieren is het tijd voor een stevige pannenkoek. Het is leukste moment van de dag is om half vier 's middags: dan worden de geiten gemolken.

www.demekkerstee.nl
Hofdijksweg 34, 3253 KB Ouddorp
Toegang is gratis

Faunapark Flakkee, Nieuwe-Tonge
Starende Uilen, jumpende kangaroos, felgekleurde ara's en pronkende pauwen. Voor kinderen is er genoeg te zien op het dierenpark. Naast alle dieren is er ook een speeltuin, midgetgolfbaan en een pannenkoekenrestaurant.

www.faunaparkflakkee.nl
Duivenwaardsedijk 22, 3244 LG Nieuwe Tonge
Entree: tot 2 jaar gratis, 2 t/m 12 jaar € 3,-, 13 jaar en ouder € 4,00.



Speeltuin De Flipjes, Ouddorp
Al zestig jaar lang is de bekende speeltuin verplichte kost voor ouders. Voor kinderen is en blijft het een fantastisch uitstapje. Ze kunnen zich uitleven op de trampoline, lekker schommelen, tafelvoetballen en nog veel meer...

www.speeltuindeflipjes.nl
Prins Hendrikweg 36, 3253 BV - Ouddorp
Entree: €1,50 per persoon.

RTM Stoomtram, Ouddorp
De stampende stoomtram braakt zwarte rook uit. Bij de RTM (Rotterdamsche Tramweg Maatschappij) komen oude tijden tot leven. Voor kinderen is een ritje met een stoomtram een mooie ervaring. In het museum wordt de geschiedenis van de tram uit de doeken gedaan. De stoomtram rijdt niet iedere dag, kijk vooraf even op de website.

www.rtm-ouddorp.nl
G.C. Schellingerweg 2, 3253 MD Ouddorp ZH
Retourrit inclusief bezoek museum: kinderen van 4 tot 12 jaar € 5,-, volwassenen € 10,-.
Kijk voor de overige tarieven en combi's op de website.


Toren beklimmen
Zowel in Ouddorp als in Goedereede kan de toren worden beklommen. Voor kleine kinderen een hele uitdaging, maar eenmaal boven kijken ze hun ogen uit. De Flakkeese dorpjes, de groene polder en de blauwe zee, het eiland is vanuit de lucht nog mooier dan normaal. Op de toren van Goedereede zijn ook de kerkklokken goed te bewonderen op de zogenaamde beiaardzolder.

TIP: Neem een verrekijker en fototoestel mee

Torenmuseum Goedereede
In de toren van Goedereede is het torenmuseum te vinden. Hier zijn historische zaken te bewonderen, zoals pgegraven aardewerk en antieke scheepsmodellen. In de maanden juli en augustus is het museum geopen op woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op donderdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is € 2,- per persoon.
www.torenmuseum.nl

Kerktoren Ouddorp

De toren in Ouddorp kan worden beklommen onder leiding van een gids. Onderweg kom je langs een soldatenkamer en oude gevangeniscellen. De rondleidingen zijn op maandag- en dinsdagavond. Een kaartje kost voor kinderen van 5 t/m 12 kost € 2,50 en voor volwassenen € 3,50. De kaarten moeten vooraf worden gekocht bij VVV Ouddorp aan Zee.

Expo Haringvliet

Vierenveertig jaar geleden is het Haringvliet afgesloten. Een operatie van formaat. In Expo Haringvliet wordt uit de doeken gedaan hoe 'de grootste waterkraan van Nederland' tot stand is gekomen. De expositie is het gehele jaar geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Onder leiding van een gids kunnen de sluizen van dichtbij worden bekeken. Kijk voor meer informatie en het reserveren van een rondleiding op de website. De Expo heeft ook een kinderboerderij en speeltuin, genoeg te beleven dus voor de kinderen.

www.expoharingvliet.nl
Haringvlietplein 3, 3251 LD Stellendam
De toegang is € 5,- per persoon.

Dagje zwemmen, gegarandeerd succes

Wordt er veel regen voorspeld? Ga dan met de kinderen een dagje naar het zwembad. Succes verzekerd! Op het eiland zijn er drie zwembaden: 't Zuiderdiep in Stellendam, De Gooye in Dirksland en De Staver in Sommelsdijk. Bij De Staver kan er ook worden gebowld. Bezoek de websites voor meer informatie, tarieven en openingstijden.

www.zuiderdiep.nl
www.degooye.nl
www.destaver.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding