Afbeelding
Foto:

Diekdagen

Kijken, keuvelen en kopen. Daar draait het om bij de Diekdagen. Kijken naar het optreden van een shanty-koor en demonstraties van bijvoorbeeld palingroken of een aziatische vechtsport. Keuvelen doe je met alle bekenden die je tegenkomt op het evenement. Kopen kan bij één van de vele kraampjes met ambachtelijk ijs, kleding, speelgoed, leuke hebbedingetjes en nog veel meer. De Diekdagen hebben dit jaar een nieuwe opzet. De opvallendste verandering is de terugkeer van de Wielerronde Menheerse. Dit wielrenspektakel werd in 2004 voor het laatste georganiseerd en is na tien jaar terug van weggeweest. Verder blijven de vertrouwde ingrediënten gehandhaafd, dus is er drie keer een braderie met allerlei kraamjes en zijn er allerhande activiteiten. Hoogtepunten zijn de rondrit met oude tractoren, de leuke kinderactiviteiten en de glimmende oldtimers. De diekdagen zijn onderaan winkelcentrum 'D'n Diek, Beneden Zandpad te Middelharnis.

De Diekdagen zijn dit jaar:

18 juli 2014 (Wielerronde Menheerse)
25 juli 2014 (Braderie)
1 augustus 2014 (Braderie)
8 augustus 2014 (Braderie)

De Wielerronde is terug

Op 18 juli is het zover, dan scheuren er na tien jaar weer wielrenners door de straten van Middelharnis. Om 15.00 uur begint het evenement met de Rabobank Dikkebanden Race. Een wedstrijd voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar die het op hun eigen fiets tegen elkaar opnemen. Deelname is gratis, wel vooraf inschrijven op de website. Na de kinderen komen de lokale helden aan bod, daarna is de sportklasse en om kwart voor zes nemen voormalige profwielrenners het op tegen elkaar. Bekende namen als Koos Moerenhout en Erik Dekker doen mee aan deze koppelkoers. De laatste categorie: de amateurs starten 's avonds om 19.30 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.wielerronde-menheerse.nl

TIP: Like de Wielerronde op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws: www.facebook.com/WielerrondevanMiddelharnis

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding