Afbeelding
Foto: Hans Villerius

'Vertrouwen is belangrijk, je geeft toch een hoop geld uit aan een keuken'

Arend Troost is precies. "Kijk, de deur van de koelkast staat een klein beetje krom. Maar goed, het is ook een lange deur." Je moet heel nauwkeurig kijken om het te zien. Inderdaad, de deur wijkt een fractie. "Maar, dat is dan ook het enige." De keuken staat er alweer een tijdje, maar ziet er als nieuw uit. "Het hang- en sluitwerk is prima. De lades lopen perfect", zegt Troost tevreden.

Hij en Jacomine Aleman verhuisden vier jaar geleden naar de Springert in Ouddorp. De eerste actie op het nieuwe adres was een verbouwing. De muur tussen de keuken en de bijkeuken ging eruit. Zo ontstond één ruimte, die bovendien een stuk lichter werd omdat Arend in de achtermuur een dubbele glazen deur maakte richting de tuin. Daar kwam een luifel met een terrasverwarmer, zodat buiten zitten onder vrijwel alle weersomstandigheden mogelijk is.

De keuken sloopten ze eruit. Het was een blauwe. Niet de smaak van Arend en Jacomine. "We hadden de kleuren van de nieuwe keuken wel in ons hoofd: zwart en wit. Je ziet wel eens wat op internet…" Ze kwamen, na een opzienbarend bezoek aan een stuntzaak, bij Ardi Keukens in Sint-Annaland terecht.

"We gingen op een zaterdagmiddag. Even een keuken uitzoeken, dachten we. Maar het werd ons algauw duidelijk dat zoiets wel minimaal een paar uur duurt. We voelden ons erg aangesproken door de sfeer en de manier waarop we werden ontvangen." Het was echter te kort dag om tot een weloverwogen keuze te komen.

De vrijdag erop gingen Arend en Jacomine weer naar Sint-Annaland. Om zeven uur 's avonds kwamen ze aan. De keuken, die het zou worden, stond in de showroom. "We waren gelijk verkocht. Pieter Vlot hielp ons. Op een gegeven moment waren we nog de enigen in de zaak. Maar nooit kregen we het gevoel dat het onderhand tijd was om te gaan. Toen was het halfelf. We zeiden: haal het contract maar, dan zetten we onze handtekeningen erop."

Het is een zwart-witte keuken. Hoogglans. Het koken gebeurt 'gas op glas'. Arend en Jacomine kozen voor een extra brede kookplaat én een wokbrander. De combimagnetron zit boven de koelkast, op werkhoogte. "Dat was een advies van Ardi Keukens." Het budget dat ze in hun hoofd hadden, bleek uiteindelijk te ruim.

"Het is één loftrompet, hè", zegt Arend. Want ook het plaatsen van de keuken verliep uitstekend én binnen de planning. "De keuken staat nu vier jaar en bevalt erg goed. Kijk, we hebben geen tegeltjes, maar een geschilderde achterwand. De kleur is taupe. We hadden er vooraf wel vraagtekens bij: is zo'n wand wel schoon te houden? Geen probleem, zeiden ze bij Ardi Keukens, gewoon een laklaag eroverheen. Uiteindelijk is het parketlak geworden. Heel gemakkelijk te reinigen."

Arend en Jacomine zijn, kortom, zeer tevreden. "Ardi Keukens is een zaak die vertrouwen geeft. Dat is belangrijk, want je geeft toch een hoop geld uit aan een keuken", zegt Arend. "Ik zeg tegen iedereen: wil je een keuken, ga dan naar Ardi Keukens."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding