Afbeelding
Foto:

Doe-het-zelfuitstraling

Werkbank in de woonkamer

Als we het in de mode over utility als trend hebben, praten we over overalls, zijzakken op broeken en andere details geïnspireerd op werkkleding. Denk je nu in wat deze aspecten kunnen doen in het interieur. Precies: klussen wordt design!

Gereedschappen, bouwmaterialen en zelfs de werkbank werden in een designjasje gestoken en geschikt gemaakt voor in huis. Beton, schragen, planken en touw brengen zo weer wat ruigere – noem het mannelijke – invloeden in het interieur, waarin pastelkleuren (nog steeds) de boventoon voeren.

Het interieur met een doe-het-zelf uitstraling is stoer maar boet niet in op luxe. Materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit; producten zijn praktisch en ook ambachtelijk gemaakt. Door iemand anders of door jou! Dus stroop je mouwen op en maak jezelf én je huis nuttig.

Bij deze trend horen vooral ook functionele woonaccessoires. Of je die daadwerkelijk zo gaat gebruiken of ze liever neerlegt voor de sier, dat mag je natuurlijk zelf weten. Maar 'neat freaks' zullen dolblij zijn met de borstels, vegers en bezems die mooi genoeg zijn om uit te stallen. Op naar de bouwmarkt!

(Foto's: Perscentrum Wonen)

Afbeelding