Afbeelding
Foto:

Sportief, luxe en onderscheidend

Zakelijke Mini's

Mini heeft de Countryman en de Paceman vernieuwd op punten die er echt toe doen. Geen veranderingen op het gebied van rijeigenschappen en bouwkwaliteit, wél als het gaat om looks, kleuren, uitrusting en brandstofverbruik.

Mini weet als geen ander hoe het sportieve, luxe en onderscheidende auto's moet bouwen. De Countryman en Paceman zijn al toonaangevend op het gebied van rijdynamiek, dus waarom zouden ze dat veranderen? Dat dachten ze bij Mini ook en dus werden alleen zaken aangepakt die direct invloed hebben op de populariteit van de modellen.

Design

De 'lichaamshouding' van de vernieuwde Countryman en Paceman zegt alles over het karakter van de twee broertjes. De nieuwe exterieurdetails, de horizontale lijnen en de nieuwe lichtmetalen wielen accentueren het opvallende en sportieve Mini-design.

20% bijtelling

Ander belangrijk nieuws bevindt zich onder de motorkap. Alle motoren zijn zuiniger geworden en voldoen nu aan de Euro 6-emissienorm. De benzinekrachtbron van de Countryman en Paceman Cooper S levert nu meer vermogen en komt daarmee op 140 kW (190 pk). De andere benzine- en dieselversies zijn gelijk gebleven, maar deze varianten scoren wel een gunstiger brandstofverbruik en CO2-emissie dan voorheen. De dieselversies One D (deze versie is er alleen als Countryman) en Cooper D komen door hun uitstoot van 111 g/km zelfs in aanmerking voor 20 procent bijtelling, waardoor ze voor zakelijke rijders nóg aantrekkelijker zijn.