Afbeelding
Foto:

Trekauto van formaat
De Honda CR-V 1.6i-DTEC

Met de zomer voor de deur is de zoektocht naar de ideale auto om de caravan te trekken weer begonnen. De robuuste Honda CR-V gooit hoge ogen. Het eerste opvallende aan de 1.6i-DTEC is de prijs. Die is, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, niet hoger maar lager dan de vergelijkbare benzine versie, in dit geval de 2.0i-VTEC Comfort uitvoering.

Met de scherpe prijsstelling maakt Honda de 1.6i-DTEC niet alleen extra aantrekkelijk voor de zakelijke rijder, maar ook voor de particuliere rijder. De motorrijtuigenbelasting voor een dieselmotor mag dan wat hoger zijn, deze wordt meer dan goedgemaakt door de veel lagere brandstofkosten. Al bij een relatief laag aantal kilometers per jaar wordt het financieel voordeel van het rijden met een CR-V diesel merkbaar.

Alle CR-V's zijn standaard uitgerust met het aanhanger anti-schaar systeem (TSA – Trailer Stability Assist). Door dit unieke veiligheidssysteem en het hoge trekgewicht is de CR-V een ideale auto om caravans en aanhangers te trekken. Niet voor niets werd de CR-V onlangs door de ANWB Kampeer en Caravankampioen uitgeroepen als beste in zijn klasse bij de verkiezing tot 'Trekauto van het Jaar' De Consumentenbond riep Honda al eerder uit tot 'Betrouwbaarste automerk'.

De vanaf prijs van de CR-V 1.6-DTEC is € 32.490,-.

Afbeelding