Afbeelding
Foto:

Moestuin in de keuken

Fijn koken en lekker eten zijn leuker in een functionele als mooie ruimte. En dat ook de keuken, net als de andere ruimtes in huis, aan trends onderhevig is, zien we op de woonbeurzen in Londen, Parijs en Nederland.

[platte tekst] Daktuinen, stadsboeren en doe-het-zelf imkers nemen het voortouw en laten ons langzaamaan wennen aan het idee dat alles wat van dichtbij komt, beter is. In de zogenaamde Farm Kitchen is dit concept nog verder doorgevoerd. Met deze keuken wordt de trend toegankelijk voor een breder publiek, waaronder ook mensen met een druk gezinsleven, een veeleisende baan en zónder groene vingers.

[tussenkop] Levende muren

De groene keuken draait om micro-agricultuur, wat simpelweg inhoudt dat voedsel verbouwd kan worden in de keuken. Het juiste licht, irrigatie en andere groeistimulansen garanderen een reguliere kleinschalige productie van groenten en kruiden. Waar deze technische elementen snel kunnen overheersen, blinkt de Farm Kitchen uit in een warme, kleur- en geurrijke esthetiek waar 'levende' muren en verticale tuinen de zintuigen stimuleren. Zelf begin je ook eenvoudig een kleine moestuin in de keuken: kweek je kruiden in potten aan de muur, of laat aardbeien groeien in een oud cakeblik. Je eigen voedsel verbouwen voordat je het kookt komt zo letterlijk binnen handbereik.

[fotobijschrift]

Met het juiste licht en voldoende water begin je je eigen minimoestuin in de keuken. (Foto's: Thinkstock)