Afbeelding
Foto:

Buiten eten zonder plastic

Dineren op het terras, een picknick op het strand of met een bord op schoot tijdens een tuinfeest: het zijn de gelegenheden waarvoor je je mooie servies liever in de kast laat, maar je liever ook niet van armetierige plastic bordjes wilt eten. Het Nederlandse Zuperzozial komt met twee mooie oplossingen: wegwerp of om na gebruik weer netjes op te bergen. Laat dat barbecueweer maar komen!

De Raw Earth-collectie bestaat uit een compleet servies in felle kleurtjes. Bijzonder is dat alle items niet van plastic zijn gemaakt, maar van bamboe en maïspulver. Dat zijn twee natuurlijke en dus milieuvriendelijke grondstoffen! Het materiaal is even sterk als keramiek of melamine, kan gewoon in de vaatwasser en gaat jaren mee.

Borden met drie compartimenten en felgekleurd bestek. Dit wegwerpservies past bij smakelijke feesten en partijen. De producten zijn namelijk gemaakt van plantaardige suikers waar PLA (Poly Lactid Acid) van wordt gemaakt. Door de zware kwaliteit kan het na afwassen (en ja, dat kan in de vaatwasser) meerdere keren gebruikt worden. En wanneer je het dan weggooit, kan dat zonder schuldgevoel, want het is 100% composteerbaar. Voor een groots feest met maar een klein beetje afval.

Meer weten? Kijk op www.zuperzozial.com.

Bron: Perscentrum Wonen