Afbeelding
Foto: Martijn de Bonte

Gereden: De Peugeot 308 SW

Subkop: Voor kampeerders en zakenlui

De nieuwe Peugeot 308 SW is misschien wel de grootste verrassing van dit jaar. Het model is ruim, comfortabel, fraai ontworpen én hij is leverbaar met 14 procent bijtelling. Tijdens een proefrit hebben we de stationwagen aan de tand gevoeld.

De ruime stationwagon bezit alle eigenschappen van de prijswinnende 308 Berline, maar dan met een enorme bagageruimte van 610 liter met de achterbank in de normale stand. De Peugeot 308 SW is niet minder dan 22 centimeter langer dan de Berline-variant dat merk je op de achterbank. Beenruimte is er in overvloed, evenals hoofdruimte dankzij de doorgetrokken daklijn van de stationwagon.

Dikke voldoende
De techniek van de Peugeot 308 verdient een dikke voldoende. Het ongebruikelijk kleine stuurwiel vergt enige gewenning, maar de auto stuurt en reageert prettig direct. Tegelijkertijd voelt de auto heel comfortabel en het is opvallend stil in het interieur. De nieuwe 1.2 e-THP driecilinder benzinemotor spreekt het meeste tot de verbeelding. Het kleine motortje met 96 kW (130 pk) is zo stil, zo soepel en zo krachtig!