Afbeelding
Foto: Martijn de Bonte

Happen en Trappen
Fietsen van restaurant naar restaurant

De route 'Tongstrelend Goeree-Overflakkee' begint in Oude-Tonge. In Hotel-Restaurant Lely op de Kaai wordt u ontvangen met koffie en wat lekkers. Daarna begint het avontuur. De eerste 'etappe' fietst u langs de Grevelingen. Al fietsend ziet u in de verte eilandjes in het water liggen en langs de waterkant loopt een ganzengezin. Herkingen is al vanaf flinke afstand te herkennen aan alle masten van de jachthaven. Bij de ingang van de haven is Brasserie Bolbaken gevestigd. Dat is de eerste stopplaats, hier krijgt u het voorgerecht voorgeschoteld.

Vanaf de Herkingse jachthaven gaat de tocht verder in de richting van Melissant. Het dorp staat ook wel bekend 'geitedurp'. Daar zit een aardig verhaal aan vast. Vroeger hadden veel mensen in het dorp en geit. Die mochten niet langs alle dijken rond Melissant grazen. Wel langs de Nolledijk, waar ook het trammetje voorbijkwam. Mensen van elders zagen dan ook opmerkelijk veel geiten lopen. Op die manier zou de naam 'geitedurp' zijn ontstaan. Net buiten het dorp ligt de 18-holes golfbaan. Onderdeel van het complex is restaurant Roxenisse, de tweede stopplaats. Hier kunt u genieten van een lekker soepje en het uitzicht over de strak aangelegde golfbaan.

Na de stop in het 'geitedurp' gaat de reis verder langs de weidse polders. Flink de vaart erin houden, want in Middelharnis wacht het hoofdgerecht. Dat wordt geserveerd in restaurant Het Genot, pal naast de pittoreske haven. Het terras aan het water is 'overdekt' door ruisende bomen, de ideale plek om even uit te rusten. Na de pauze in Middelharnis is het tijd om weer op de fiets te stappen, dit keer gaat de tocht richting Nieuwe-Tonge. In restaurant De Tram staat het dessert voor u klaar, een lekkere afsluiting van de maaltijd. Vanaf De Tram gaat de laatste etappe weer terug naar het startpunt, de Kaai in Oude-Tonge.

En dan zit het erop. Een mooie fietstocht met culinaire verrassingen. De enige vraag die rest: 'Welke Happen en Trappen route doen we de volgende keer?'

<kader> Reserveren

--> Ga naar de website www.happenentrappen.nl.
--> Selecteer eerst Zuid-Holland en vervolgens de route 'Tongstrelend toeren in Goeree-Overflakkee'.
--> U kunt zelf bepalen op welke dag u de route wilt fietsen.
Reserveren kan tot 18.00 uur op de dag voor de tocht.
--> Deelname kost € 38,50 per persoon. Dat is inclusief routebeschrijving en het eten op vijf verschillende locaties. U betaalt vooraf door middel van iDeal. (Drankjes zijn voor eigen rekening)

Kader 2:

Tip: Op zoek naar origineel cadeau? Geef een cadeaubon voor een dagje Happen en Trappen op Goeree-Overflakkee.

Kader 3:

Happen en Trappen is een landelijk concept. Er zijn 140 routes en er doen ruim 650 restaurants mee. Alle routes kosten € 38,50 per persoon.

Kader 4:

Dagindeling
1. Ontvangst met koffie en gebak (10.00-11.00 uur).
2. Trappen naar het voorgerecht.
3. Op naar een smakelijk soepje.
4. Een heerlijk hoofdgerecht (vlees, vis of vegetarisch).
5. Laatste tussenstop: het dessert.
6. Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u weer terug bij het startpunt.

Afbeelding