Afbeelding
Foto:

Vijf tips voor de zoektocht naar de ideale woning

Een huis kopen is een spannende gebeurtenis. De zoektocht start meestal online of in kranten en tijdschriften. Het zoeken van een huis is leuk maar kan ook best wel lastig zijn. Daarom geven we vijf tips om je op gang te helpen.

1. Check vooraf de portommonee
Zoek vooraf uit wat de financiële mogelijkheden zijn. Een hypotheekadviseur kan op basis van de financiële gegevens duidelijk vertellen wat het maximale bedrag is dat geleend kan worden, welke maandlasten hierbij horen en hoe de hypotheek in elkaar steekt.

2. Bepaal je eisen?
Stel vooraf een lijst samen met de eisen waaraan de woning moet voldoen. Wil je bijvoorbeeld persé in het eigen dorp blijven wonen en moet er echt een flinke tuin bijzitten?

3. Ga schrappen
Een eerste speurtocht levert al snel een flinke lijst op met potentiële 'kandidaten'. Schrap vervolgens alle huizen die simpelweg niet binnen het budget passen of toch niet helemaal aan de vastgestelde eisen voldoen. De huizen die overblijven zijn zeker een

4. Plan een bezichtiging
Een huis in het echt is toch heel anders dan in de papieren brochure of de foto's op de website. Dus niet langer twijfelen, plan gewoon een bezoekje.

5. Neem de tijd
Bij het kopen van een huis komt best wel het één en ander kijken. Hou het hoofd koel en blijf rustig de voors en tegens afwegen.

Het uiteindelijke doel is simpel. Een huis dat aanvoelt als een thuis. De plek waar je naartoe wilt als je werkdag achter de rug is en waar je 's ochtends met een goed gevoel wakker wordt. Kortom de plaats waar je het liefste bent.