Afbeelding
Foto:

Maak een sociale schutting

Ook in de kleinste tuin zit de natuur vol verrassingen. Maar hoe diverser de omgeving, hoe meer kans op leuke ontdekkingen. Weg dus met die rechttoe rechtaan schutting! Met een speels en natuurvriendelijk exemplaar kijk je verder dan je schutting lang is.

Nederlandse wijken staan vol met schuttingen. Ze brengen privacy in de tuin, maar vormen ook een hermetische afsluiting. Even een praatje maken met de buurman? De kat van de buren aaien? In de kleine, opgeknipte gebiedjes is het bijna onmogelijk geworden. Toch kan het anders. Met een half open schutting, bijvoorbeeld. De open structuur zorgt ervoor dat tuinen meer met elkaar in verbinding staan. Hierdoor creëer je een groter leefgebied voor onder meer egels, kikkers en salamanders. Zo verandert je tuin van een afgezonderd gebied in een uitnodigende plek voor mens én dier.

Ook voor bloemen en planten is ruimte genoeg in de open schutting. In speciale vakken plaats je vrolijke bloeiers, of je vult ze met bijvoorbeeld snoeiafval. Daarmee lok je bovendien een keur aan bijzondere vogels en insecten je tuin in! Maak je graag een praatje met de buren? Maak sommige schuttingdelen dan wat lager, zodat je er gewoon overheen kunt kijken.