De laatste morgen vóór de kerstvakantie… Foto's: Hans Villerius (meer foto's op www.eilandennieuws.nl).
De laatste morgen vóór de kerstvakantie… Foto's: Hans Villerius (meer foto's op www.eilandennieuws.nl). Foto: Hans Villerius

PM-leerlingen geven praktische invulling aan Kerst

MIDDELHARNIS – Voor het derde achtereenvolgende jaar hebben leerlingen van de Prins Mauritsschool in Middelharnis hun kerstviering een dimensie extra gegeven. Ze hebben niet alleen stilgestaan bij de Boodschap van Kerst, vrijdagmorgen 19 december, maar ook de daad bij het Woord gevoegd. Oog en hart waren ook gericht op de medemens en daar werd op verschillende manieren uiting aan gegeven.

Door Hans Villerius

Zo zijn de leerlingen van Havo 1 op de laatste ochtend vóór de kerstvakantie op bezoek geweest in Nieuw Rijsenburgh te Sommelsdijk. Een deel van hen had op school kerstkaarten gemaakt en deze voorzien van een Bijbelse of anderszins warme of bemoedigende boodschap. Andere leerlingen bakten thuis lekkere cakes en weer anderen gingen – voorzien van koekjes, wafels en andere lekkernijen – naar het verzorgings- en verpleeghuis, om te proberen al dit lekkers te verkopen voor het goede doel: de bestrijding van ebola. En nog meer initiatieven waren er. Een groep jongens had op school houten kerststerretjes gefiguurzaagd, deze eventueel een kleurtje gegeven en van een tekst voorzien die over het Licht spreekt, dikwijls uit het Bijbelboek Jesaja. Ook déze jongens gingen vrijdagmorgen naar Nieuw Rijsenburgh om hun zelfgemaakte creaties cadeau te doen aan bewoners die ze er tegenkwamen. Maar er was nóg meer. Een flinke groep jongens en meiden had een zang- en muziekgroep gevormd en trad met bekende kerstliederen op in de centrale hal van Nieuw Rijsenburgh. Verscheidene bewoners kwamen natuurlijk luisteren en hebben ontzettend genoten van al dit moois.
Maar ook de leerlingen van Havo 2 hebben zich ontzettend ingezet om een praktische invulling te geven aan Kerst. Zij hebben pakketten samengesteld voor Voedselbank Goeree-Overflakkee. Vrijdagmorgen in de stromende regen zijn ze eropuit gegaan, de school uit, de wijk in en deurtje aan deurtje aangebeld of men misschien iets af wilde staan voor diegenen in de samenleving die het met heel wat minder moeten doen, ook met Kerst. Ook in supermarkten zijn deze leerlingen geweest om allerlei producten te bemachtigen en hun moeite is zeker niet voor niets geweest. Na een uur blauwbekken en nat worden, konden maar liefst 25 PM-tassen vol houdbare producten, verzorgingsproducten, enz., worden gevuld, die later op de dag door de Voedselbank werden opgehaald. Bovendien hadden andere Havo 2-leerlingen glazen potjes beschilderd, waarin een waxinelichtje gedaan kan worden, ook om bij de voedselpakketten te doen. En hetzelfde geldt voor de bonbons, die andere leerlingen uit Havo 2 vrijdagochtend zelf maakten, met zowel bruine als witte chocolade. Én voor de sierlijke doosjes die weer anderen op hetzelfde moment maakten en waarin later de bonbons gedaan konden worden.
Voor de leerlingen vormde deze morgen een mooie afsluiting van de schoolperiode voor de kerstvakantie, want erna mochten ze naar huis, om pas 5 januari weer terug te komen!

De laatste morgen vóór de kerstvakantie… Foto's: Hans Villerius (meer foto's op www.eilandennieuws.nl).
Afbeelding
Afbeelding