Foto: Simons Kleding
Foto: Simons Kleding Foto: Simons Kleding

Voorjaarstrends - Ga voor kwaliteit

Een -in dubbele zin des woords- duurzame modetrend die steeds belangrijker wordt is 'slow fashion'. "Fast fashion is kleding die zo snel mogelijk gemaakt, verscheept, verkocht, gedragen en weer weggegooid wordt" stelt Chantal Buijze van Buijsse Mode in Middelharnis. "Omdat snelheid het allerbelangrijkste is, worden mens en middelen niet gespaard. Het gaat niet om weloverwogen keuzes, goede kwaliteit en beperkte impact op de aarde. Deze manier van werken houden we niet vol zonder grote schade toe te brengen aan mens en milieu. Natuurlijk zijn wij ook fan van mooie kleding en vinden we het fijn om regelmatig iets nieuws te hebben. Maar dat kan ook anders. Langzamer, vriendelijker, doordachter; duurzamer."

Het bedrijf wil dan ook graag oog houden voor mens en milieu: "Merken die wij voeren moeten bepaalde keuzes maken, maar daarnaast hopen we ook vanuit de winkel ons steentje bij te dragen. Enerzijds door een kleinere voorraad, maar zeker ook door een goed advies. Wanneer je je kledingstukken goed kunt combineren, heb je meer en langer plezier van je aankopen." In mei heeft Buijsse een speciale actie: mocht je bij hen een kledingstuk gekocht hebben dat je na enige tijd niet meer past (qua maat, kleur of stijl), dan neemt Buijse dit terug in ruil voor een kledingbon. In juni wordt het kledingstuk dan weer aangeboden in de '2e kans' pop-up shop'. 

Een modebedrijf dat ook voor kwaliteit en duurzaamheid wil gaan, is Simons Kleding. Het bedrijf koopt alleen kwaliteit in én wil passend advies geven, zodat klanten een overtuigde keuze maken voor iets dat ze duurzaam gaan dragen. De dit seizoen voor het eerst in het assortiment opgenomen jurken van het merk B-Three en de al wat langer bekende geklede blazers van datzelfde merk bijvoorbeeld: "die blazers zijn niet meer weg te denken uit ons assortiment", aldus Aart Simons. B-Three is een Nederlands merk dat zich richt op kwalitatief hoogstaande dameskleding die in Europa gemaakt is, met Europese grondstoffen. Ook Chantal Buijze verwacht dat de blazer voor zowel dames als heren dit seizoen een must-have is. Naast pastel- en meer neutrale kleuren zijn deze ook opvallend vaak te zien in frivolere tinten: "Dit voorjaar zien we vooral felle en frisse kleuren als fuchsia, geel, oranje, appelgroen en kobalt" zegt Simons. 


Foto: Buijse Mode - Tamara de GrootMyObjective
Foto: Buijsse Mode - Tamara de GrootMyObjective
Foto: Buijsse Mode - Tamara de GrootMyObjective
Afbeelding
Foto: Simons Kleding