Afbeelding
Foto:

Quinoa heeft een hoge voedingswaarde

Een bijzonder naam onder de producten die geteeld worden door de familie Van Eck is quinoa. Dit eiwitgewas geniet een steeds meer groeiende belangstelling. Quinoa is van oorsprong afkomstig uit Zuid-Amerika. Het heeft een heel hoge voedingswaarde want naast veel eiwitten bevat het foliumzuur en vitamine B12. Het is een superfood wat ook de spieren versterkt en herstelt .Quinoa bevat ook enorm veel vezels wat goed is voor een gezond darmstelsel en helpt bij een goede bloedsuikerspiegelstevens en…. het is goed voor de lijn!

Quinoa is dus heel gezond”, aldus Cornelis van Eck.
De oogst van deze kleine korreltjes gebeurd door een combine. De Quinoa wordt op dezelfde manier gedorst als tarwe. Volgens Jac van Eck kost het heel veel werk om de combine hiervoor geschikt te maken want er mogen geen restjes graan in het apparaat achterblijven want quinoa dient glutenvrij te zijn.

Quinoa heeft een nootachtige smaak en kan op veel manieren in het dagelijks voedsel worden verwerkt. Zo smaakt het prima in salades of bij eiergerecht. Zie enkele recepten hierbij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Quinoa. (Foto: familie Van Eck)