Afbeelding
Foto:

Specialistisch team van Visser & Visser

staat klaar voor agrarische ondernemers

Visser & Visser is recent gestart met een nieuwe branchegroep, speciaal voor ondernemers actief in de agrarische sector.

“Vanuit de kantoren Middelharnis en Goes bedient Visser & Visser agrarische bedrijven in het zuidwesten van Nederland: van de Hoeksche Waard tot Zeeuws-Vlaanderen en van het westen van Noord-Brabant tot Breda”, zegt Martijn van Vianen, accountant bij Visser & Visser en kartrekker van Branchegroep Agri. “Naast de agrarische sector zelf bedienen we ook de toeleveranciers en de afnemers, zoals handelaars en adviesbureaus.”

Gesprekspartners

Van Vianen vertelt dat Visser & Visser vorig jaar het initiatief genomen heeft om een Branchegroep Agri te starten en vervolgens een team heeft gevormd met veel kennis en ervaring binnen deze branche: “De mensen die onderdeel zijn van het team hebben stuk voor stuk veel affiniteit met de agrarische sector en ze beschikken over een breed zakelijk netwerk. Het zijn professionals die echt een gesprekspartner voor de agrarische ondernemer kunnen zijn en die weten welke vraagstukken er spelen.”

Martijn heeft zelf al heel wat jaren ervaring in de sector. Hij studeerde Agrarische Economie aan Wageningen Universiteit, maakte daarna de overstap naar accountancy en adviseert inmiddels al jarenlang bedrijven in de agrarische sector. Het team telt naast accountants ook , fiscalisten en IT’ers.

Digitaliseren

Wat heeft Visser & Visser agrarische bedrijven te bieden? Van Vianen is daar heel duidelijk over: “Agrariërs en toeleveranciers zijn heel erg bezig met IT en data – denk ook aan bijvoorbeeld het gebruik van GPS op het land en regensensoren. Maar tegelijkertijd brengen ze vaak nog een map met facturen bij hun accountant. Wij kunnen die papierstroom digitaliseren via onze boekhoudsoftware. Door gebruik te maken van beschikbare IT-tools zijn wij in staat om een ondernemer realtime inzicht te bieden.”

Martijn vervolgt: “Dat ontzorgt de ondernemer. Onze filosofie is om de ondernemer te ontzorgen door de administratie van de klant geautomatiseerd op te nemen in de software en te verwerken. Vervolgens krijgt de klant toegang tot de door ons verwerkte data, die hij of zij kan gebruiken in het bedrijfsproces. De klant krijgt zodoende niet alleen achteraf inzicht in zijn of haar data vanuit de jaarrekening, maar elk kwartaal, of desgewenst zelfs elke maand. Via deze rapportages hebben agrarische ondernemers goed inzicht in hun financiële situatie en zijn ze beter in staat om de juiste keuzes te kunnen maken als het gaat om de bedrijfsvoering.”

<kader>

Titel: Ondernemen met lef en innovatie

Een van de klanten die het team van Branchegroep Agri heeft geholpen is Martine Lisseveld-Reijngoudt die samen met haar man het familiebedrijf Reijnpack, specialist teelt en verpakking van rood- en witlof, in 2021 overnam van haar vader. Branchegroep Agri begeleidde de overname en heeft in het afgelopen jaar een herstructurering doorgevoerd ter optimalisatie van de fiscale positie.

De visie en het ondernemerschap van Martines vader is wat het bedrijf groot heeft gemaakt. “Waar andere ondernemers misschien twee keer nadenken voordat ze een investering doen, was mijn vader iemand die niet bang was om te investeren, ook in spannende tijden. Hij was een ondernemer met lef en kende de markt als geen ander. Elke cent die hij verdiende investeerde hij weer in het bedrijf om verder te kunnen komen.”

Het bedrijf groeit snel door te blijven streven naar vernieuwing en innovatie. De robot die in 2019 bedacht en geïnstalleerd werd, is een mooi voorbeeld van de vooruitstrevendheid die Reijnpack kenmerkt. De witlof wordt nog wel door mensen geoogst, maar de rest wordt gedaan door robots. Die wegen en verpakken de witlof. “Deze ontwikkeling is voor ons alsof we naar de maan zijn gegaan. In onze sector zijn wij de enige die op deze manier werken. Iedere stap in de robots is tot in de details uitgedacht. Alles om ervoor te zorgen dat de witlof niet beschadigt en zo goed mogelijk bij de klant afgeleverd wordt.”

Meer lezen over deze klant en de samenwerking met Visser & Visser?

<QR-code naar [Ondernemen met lef en innovatie - Visser & Visser (visser-visser.nl)]>

Reijnpack is dit jaar genomineerd voor de prestigieuze ondernemersprijs ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2023’. We zijn trots op onze klant! U kunt op dit mooie bedrijf stemmen op de website: www.agrarischondernemen.nl. 


Tekst: Kees van Rixoort

Fotografie: Visser & Visser