Dick Vroegindeweij.
Dick Vroegindeweij. Foto: JAAP PEEMAN

D-Sign doet alles wat met visuele

communicatie te maken heeft

Vanuit het raam van zijn kantoor ziet Dick Vroegindeweij ‘zijn werk’ heel regelmatig voorbij rijden over de Industrieweg in Middelharnis: vrachtwagens, bestelwagens, personenauto’s met belettering van D-Sign. Trouwens, de vlaggen en gevelreclame van het bedrijf aan de overkant van de weg zijn ook van D-Sign. “Wij doen alles wat met visuele communicatie te maken heeft, en we produceren het zelf.”

D-Sign is 23 jaar geleden gestart. Dick Vroegindeweij: “Ik kom uit de grafische wereld en werkte in de werkvoorbereiding bij een drukkerij. Drukwerk doen we nog steeds: visitekaartjes, briefpapier, enveloppen… Pas hebben we nog een mooie brochure gemaakt voor een klant. Maar alles bij elkaar is dit niet meer dan 5 procent van ons werk.”

Volwaardig productiebedrijf

Het leeuwendeel van wat D-Sign nu doet, visuele communicatie, startte in feite met een vraag. “Een vriend vroeg of ik zijn auto door de drukpers kon halen”, zegt Vroegindeweij. “Zo is het allemaal begonnen. En nu werken we hier met vijf man aan het beletteren van auto’s en het maken van gevelreclames – verlicht en onverlicht –, spandoeken en vlaggen. Voor bedrijfskleding met logo kan men hier ook terecht, want we kunnen printen en borduren. We hebben alle apparatuur in huis. D-Sign is een volwaardig productiebedrijf: van ontwerp tot uitvoering.”

Het bedrijf is in alle opzichten gegroeid en verbreed: in assortiment, mogelijkheden, hoeveelheid werk, personeel en geografische spreiding. “In de Rotterdamse haven beletteren we torenkranen. Die voorzien we ook van getinte ramen, zodat de kraanmachinist geen last heeft van de zon. We komen ook in Antwerpen. Daar hebben we klanten voor belettering en bedrijfskleding. Voor NXXT Rijscholen hebben we 160 auto’s voorzien van signing, in heel Nederland.”

Veel variatie

D-Sign werkt voor een heel gevarieerd klantenbestand. Van de zzp’er tot de gemeente en van de scheepswerf tot de voetbalclub. Om even bij dat laatste voorbeeld te blijven: rond het nieuwe kunstgrasveld van De Jonge Spartaan staan 130 reclameborden. Allemaal uit de werkplaats van D-Sign. “Het ziet er prachtig uit, dat nieuwe veld. Ik vind het mooi dat wij daar ook een rol bij hebben gespeeld”, zegt Vroegindeweij.

De gevarieerde klantenkring, die trouw is vanwege de kwaliteit die D-Sign levert, zorgt voor veel variatie in het werk. “Van een kleine bordje naast de voordeur tot driehonderd, vierhonderd meter folie… Het werk is heel veelzijdig. Daarom doe ik het harstikke graag. Ook omdat er ontzettend veel waardering is voor ons werk. Heel leuk als je klanten met een tevreden lach ziet kijken naar wat wij hebben gemaakt.”

Nauwkeurig handwerk

Vroegindeweij heeft een kantoor – met uitzicht op de Industrieweg dus – en voert regelmatig gesprekken met klanten. Maar hij draait ook mee in de werkplaats. “De ene keer zit ik achter mijn bureau en de andere keer sta ik op de steiger te monteren. Dat maakt het werk zo leuk.”

“Het is nauwkeurig handwerk”, zegt hij over de werkzaamheden. “In de productie werken we met vier man. Een goed, enthousiast team. Meestal hebben we ook wel een leerling, die hier het vak leert. Doen, doen, doen, daar gaat het om. Dan krijg je er handigheid in.”

Dick Vroegindeweij vertelt dat hij altijd hamert op kwaliteit. Niet voor niets is D-Sign gecertificeerd door topmerk 3M. “Er zit een prijskaartje aan, maar het blijft ook langer goed, zodat je er langer plezier van hebt. Als je gecertificeerd bent, zoals wij, volg je trainingen en cursussen en krijg je ieder jaar bezoek om te beoordelen hoe er wordt gewerkt. Dat moet voldoen aan de eisen, want 3M geeft garantie op het product. Het kwaliteitsaspect is dus heel belangrijk.”

Wallprint, wrappen

“Omdat we klein zijn en zelf produceren, zijn we ook heel flexibel. Heb je morgenochtend een reclamebord nodig? Dan kunnen wij dat leveren. We hebben alle materialen op voorraad en kunnen snel schakelen en aanpakken.”

Op de wanden achter het bureau van Vroegindeweij is het Laantje van Middelharnis te zien, het bekende zeventiende-eeuwse schilderij van Meindert Hobbema. “Dat is wallprint, en dat maken we ook voor klanten. Het wrappen van auto’s is ook iets van de laatste tijd. Door je auto helemaal in te pakken met folie, geef je hem een andere kleur.” Een bewijs temeer, dat D-Sign heel veel in huis heeft als het om visuele communicatie gaat.

<kader>

Midden in de

samenleving

D-Sign is een bekende sponsor, bijvoorbeeld van de Omloop en de Rotary GO Rally. “Ik doe dat omdat we midden in de samenleving op Goeree-Overflakkee staan. Als ik een steentje kan bijdragen aan een mooi initiatief, dan doe ik dat graag”, zegt Dick Vroegindeweij. “En daarom ben ik ook lid van de serviceclub Kiwanis, die zich inzet voor goede doelen gericht op kinderen.”


Tekst: Kees van Rixoort

Fotografie: Jaap Peeman en D-Sign 

Bedrijfskleding.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding