Meijk van Nimwegen.
Meijk van Nimwegen. Foto: JAAP PEEMAN

Op de planken als Herr Flick

“Dan wil ik wel Herr Flick zijn”, zei Meijk van Nimwegen toen hij de vraag kreeg of hij een rol wilde spelen in de Flakkeese versie van ‘Allo ‘Allo. “Het is een forse rol, het voelt alsof ik drie A4’tjes tekst heb. Maar ja, wie wil er nu geen komische slechterik spelen voor wie iedereen bang is…”

Meijk van Nimwegen begon twee jaar geleden samen met Vincent van der Graaff en Toon Schulten Not a number. Het in Dirksland gevestigde bedrijf ontwikkelt software voor bedrijven.

Fluitend door het leven

“We hebben een set tools ontwikkeld voor profit en non-profit bedrijven die willen digitaliseren. Bedrijven met een digitale mindset. Door goed te luisteren naar wat een opdrachtgever wil, maken we die tools custom. Het is altijd maatwerk. Het motto van Not a number is ‘Fluitend door het leven’. Dat geldt voor ons en voor onze klanten. De factor tijdwinst speelt altijd een rol.”

Voordat Not a number het licht zag, timmerde Meijk al vijf jaar aan de weg met internetbureau Wurld. Toch ziet hij zichzelf niet als een prototype ondernemer. “Het begon zo: mensen vroegen of ik ze kon helpen: wil je een flyer maken, een website… Ik vond het leuk om dat te doen. Nu is het anders: we werken bij Not a number met negen, tien mensen en bouwen aan de onderneming. In dat licht ben ik nu meer een ondernemer.”

Zoals Meijk niet gauw nee zal zeggen tegen klanten, deed hij dat ook niet toen Bertrand van den Boogert en Wim van Ham met hun vraag kwamen: we gaan een Flakkeese versie van ‘Allo ‘Allo op de planken brengen, wil je meedoen? “Nee zeggen was onmogelijk. Het is mijn eerste grote rol in een toneelstuk. Wel heb ik al eens als Jozef gefigureerd in een kerstvoorstelling, maar verder… Ja, vroeger heb ik veel filmpjes gemaakt, en ik presenteer elk jaar een pubquiz. Hartstikke leuk om te doen, niet zozeer om in de kijker te staan, maar omdat ik graag entertain.”

Hoed, leren jas

Dat gaat hij straks dus doen als Herr Flick. Hoed op, lange leren jas aan, bril op (“Die heb ik al”), baardje eraf – zo staat Meijk op zaterdag 6 mei op het Marktveld in Sommelsdijk, waar het stuk twee of drie keer is te zien. Het vette Duitse accent van Herr Flick zal uiteraard niet ontbreken.

“We zijn druk aan het repeteren. We hebben veel plezier, ik krijg er veel energie van. Het mooiste is ongetwijfeld als we straks met z’n allen op het toneel staan.”

De drie voorstellingen van de Flakkeese versie van ‘Allo ‘Allo op 6 mei zijn tot de laatste stoel uitverkocht.


Tekst: Kees van Rixoort

Fotografie: Jaap Peeman

Afbeelding