Afbeelding
Foto:

Bij De Haan Meubelmakers is alles maatwerk

Ideeën van klanten vertalen naar een passend ontwerp. Dat doet De Haan Meubelmakers in Oude-Tonge al bijna zeventien jaar. Tot grote tevredenheid van diezelfde klanten. Keukens, kasten en andere meubels, balies, winkelinterieurs… De Haan Meubelmakers maakt het allemaal op maat. Voor particulieren, aannemers en andere ondernemers.

“Ik heb al sinds mijn vroege jeugd een passie voor hout. Toen ik een jaar of acht was, was ik er al mee bezig”, zegt Tim Hanenberg, die De Haan Meubelmakers in 2006 oprichtte. Niet vreemd dus dat hij na de ‘Tech’ naar het Hout- en Meubileringscollege ging voor zijn vervolgopleiding.

Hij werkte een paar jaar bij een bouwer van scheepsinterieurs. Maar het liefst wilde hij met een eigen bedrijf aan de slag. “Dat riep ik altijd al. Omdat ik graag het hele traject met de klant doorloop. Dus niet alleen het maken van een meubel, maar alles van het begin tot het eind: het gesprek, het vertalen van ideeën naar een ontwerp, de productie, het spuiten, het afleveren en het plaatsen.”

Wat de klant wil

Het vertalen van ideeën naar een passend ontwerp, gebeurt tijdens het gesprek. Hanenberg: “Wat de klant wil, daar gaat het om. We gaan er goed voor zitten om dat in beeld te krijgen en zoeken de materialen en kleuren erbij. Dan gaan we tekenen. In 3D, zodat je goed kunt zien hoe het wordt. Een showroom hebben we niet, bij ons is alles maatwerk. We maken twintig, vijfentwintig keukens per jaar, en elke keuken is anders.”

Behalve keukens en badkamermeubels, maakt De Haan Meubelmakers alle mogelijke meubels – zoals (schuif)kasten en wandmeubels –, trappen, deuren, balies en winkelinterieurs. “Je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het maken. In alle mogelijke stijlen.” Spuitwerk voert De Haan Meubelmakers uit in eigen beheer, ook voor derden.

LG Hi-Macs

De Haan Meubelmakers is erkend verwerker van LG Hi-Macs, een modern en duurzaam materiaal dat bij uitstek geschikt is voor het maken van bijvoorbeeld aanrechtbladen, vensterbanken en badkamers. Het materiaal bestaat uit acrylhars, aluminiumoxide en andere toevoegingen, wat het heel praktisch en hygiënisch maakt. Bovendien is het door thermische verhitting goed te repareren als er onverhoopt beschadigingen zijn. “LG Hi-Macs is veelzijdig en behoorlijk populair. Veel architecten schrijven het voor.”

Bij De Haan Meubelmakers werken vijf mensen. Ze zijn allemaal opgeleid tot meubelmaker. “Er komt veel handwerk bij kijken. Meubels maken is een ambacht, mét gebruik van moderne hulpmiddelen. We hebben trouwens ook een interieurstyliste, die bij een verbouwing of aanpassing van het interieur kan helpen om er één geheel van te maken”, zegt Tim Hanenberg.

“Het is prachtig werk om te doen. Samen met de klant creëer je iets en als die keuken – of wat dan ook – er dan uiteindelijk staat, zie je blije gezichten.”

Meer informatie: www.dehaanmeubelmakers.nl.


Tekst: Kees van Rixoort

Fotografie: De Haan Meubelmakers

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding