Corstian Grootenboer.
Corstian Grootenboer. Foto:

‘Wij maken keukens en interieurs die niet standaard zijn’

“De mogelijkheden zijn eindeloos, tot op zekere hoogte: alles wat maakbaar is”, zegt Corstian Grootenboer. Zijn bedrijf, Grootenboer Keuken + Interieurbouw, maakt het al achtenhalf jaar waar en is in die tijd flink gegroeid. Zowel particulieren als zakelijke klanten weten het bedrijf te vinden.

“Ik ben ooit begonnen bij mijn ouders in de schuur. Van steigerhout – dat was toen heel populair – maakte ik samen met mijn vader banken, tafels, bedden, bureaus… Zelfs het interieur van een kapsalon”, zegt Corstian. “Maar het bijzondere is dat ik sinds de dag dat ik voor mezelf begon eigenlijk nooit meer met steigerhout heb gewerkt.”

Met ‘gewoon’ hout des te meer. “We maken keukens op maat. Vooral de strakkere keukens, daar ligt mijn passie. Wat betreft interieurbouw moet je denken aan garderobekasten, trapkasten, bijkeukens en kinderkamers, maar ook winkelinterieurs, balies, vergadertafels en kantoorinrichtingen voor bedrijven.”

De klanten die Grootenboer Keuken + Interieurbouw trekt, kunnen doorgaans niet uit de voeten met het standaardaanbod wat je overal ziet. Ze willen meer keuzevrijheid, een maatwerkoplossing die goed past in de ruimte en optimaal en functioneel is vormgegeven. “Bij mij is geen detail te klein om te personaliseren”, zegt Corstian.

Visualisatie

Zijn bedrijf heeft een naam opgebouwd als het gaat om vakmanschap en deskundigheid. “Wat ik verder vaak terugkrijg is dat klanten het fijn vinden dat ik meedenk. Ze komen met een wens en dan is het aan mij om die praktisch in te vullen en uit te werken. Daar is inderdaad enige expertise voor nodig.”

Omdat Grootenboer Keuken + Interieurbouw uitsluitend maatwerk levert, is er geen showroom. Toch krijgen klanten een goed beeld van hun vormgegeven wensen. “Visualisatie is belangrijk”, zegt Corstian. “Dat doen we via een 3D-tekening. We hebben er een speciaal programma voor, dat gericht is op de keuken- en interieurbouw.”

De meeste klanten bestellen zelf hun keukenapparatuur, die Grootenboer vervolgens tijdens de plaatsing van de keuken inbouwt. Maar de levering van de apparatuur en de keuken is bij het bedrijf ook te combineren.

Werkplaats

Grootenboer Keuken + Interieurbouw heeft een werkplaats aan de Simon Stevinweg in Middelharnis (in het voormalige pand van Goed voor Goed). Deze plek biedt het gegroeide bedrijf veel meer ruimte dan de vorige werkplaats in Sommelsdijk, laat staan de schuur van Corstians ouders, waar het allemaal begon.

Behalve de hoeveelheid werk is ook de regio waarin het bedrijf actief is, geleidelijk aan gegroeid: van Goeree-Overflakkee, tot Breda, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Ook een interieurarchitect in Antwerpen heeft Grootenboer in de arm genomen.

In het bedrijf werken behalve Corstian Grootenboer zzp’ers en iemand die het tekenwerk voor zijn rekening neemt. Na de zomer breidt het personeelsbestand uit met een mbo-leerling (werken en leren).

Meer informatie: zie de nieuwe website www.gbki.nl met onder andere foto’s van de stijlen en mogelijkheden.


Tekst: Kees van Rixoort

Fotografie: Grootenboer Keuken + Interieurbouw

Afbeelding
Afbeelding