Afbeelding
Foto: Martijn de Bonte

"Dat gevoel van thuiskomen, dat is het gevoel van Goeree-Overflakkee"

Vervolg van de voorpagina

De reacties zijn overweldigend, de verhalen, foto's en complimenten stromen binnen. "Het kiezen van de dagelijkse foto wordt steeds lastiger", legt Anne Karsbergen uit. "We kunnen iedere dag kiezen uit een ruime selectie van prachtige foto's van Goeree-Overflakkee." Op de foto's komen veel reacties. Niet alleen van bewoners van Goeree-Overflakkee, maar ook van toeristen en mensen die zijn geëmigreerd naar bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland of Canada.

Gratis glossy

Toekomstplannen zijn er genoeg. Begin volgend jaar komt de website online. De volgende stap is het maken van een magazine. De glossy komt barstensvol te staan met mooie foto's en inspirerende verhalen. Het plan is om zo'n vijfduizend exemplaren te drukken en deze te verspreiden via exclusieve verspreidingspunten. Goed nieuws voor de lezer: het magazine is gratis.
De vrijwilligers van TOF maken het hele magazine belangeloos. De enige kosten zijn de drukkosten. Daarvoor worden sponsors gezocht. Bedrijven en instanties die het 'tof' vinden dat er een mooi en positief magazine over Goeree-Overflakkee wordt gemaakt kunnen een steentje bijdragen. Als tegenprestatie krijgen de sponsoren naamsvermelding. Het magazine moet mensen enthousiasmeren, inspireren en vooral een positief gevoel van trots geven. Anne Karsbergen legt uit: "Veel jongeren denken ten onrechte dat je van het eiland af moet om carrière te maken. Terwijl er op het eiland prachtige bedrijven zijn en genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen." Bestuurslid Gert van Nieuwaal legt uit wat Goeree-Overflakkee voor hem betekent. "Het is het beste uit te leggen met het moment dat je na een vakantie weer naar huis rijdt en vanaf de Haringvlietbrug het eiland ziet liggen. Dat gevoel van thuiskomen, dat is het gevoel van Goeree-Overflakkee."

Naast de personen die in dit artikel naar voren komen zetten ook Mie-Wah Pang, Moniek Bakelaar, Maureen van Leeuwen, Kees van Rixoort en Lianne Mulder zich als bestuurslid in voor TOF.

Kader:

Trotse inwoners die enthousiast zijn over Goeree-Overflakkee en willen meewerken of ideeën hebben voor het magazine kunnen zich aanmelden bij de groep. Geïnteresseerden die een financiële bijdrage willen leveren voor het magazine kunnen natuurlijk ook contact opnemen. Dat kan op Facebook en Twitter, of gewoon per e-mail: info@trotsopflakkee.nl.