Krijn Tanis (midden) heeft de 'zilveren schaaf' ontvangen uit handen van Daniël van Koppen.
Krijn Tanis (midden) heeft de 'zilveren schaaf' ontvangen uit handen van Daniël van Koppen. Foto: Adri van der Laan

'Echte vakman' Krijn Tanis neemt afscheid van Aannemings- en bouwbedrijf Van Koppen

OUDDORP – Tijdens een diner in Happerij 't Schouwtje waren alle personeelsleden van Aannemings- en bouwbedrijf Van Koppen en hun familie bij elkaar. Het was niet alleen maar een gezellige bijeenkomst zo aan het eind van jaar. Er werd ook afscheid genomen van Krijn Tanis. De timmerman die maar liefst 46 jaar verbonden was aan de Ouddorpse onderneming.

Tekst en foto Adri van der Laan

Het zal niet meer zo vaak voorkomen dat bij een aannemingsbedrijf iemand 46 jaar in dienst is. Krijn Tanis is één van die mensen die zo honkvast was dat hij al die jaren gewoon bij het bedrijf van de familie Van Koppen is gebleven.
Daniël van Koppen, directeur van het bedrijf, somde in een toespraak de kwaliteiten van Krijn op. Hij noemde hem een 'echte vakman' die veel voor het bedrijf heeft betekend. Hij memoreerde een aantal markante punten uit het arbeidsverleden van Krijn Tanis. Daarbij werden ook de humoristische voorvallen niet overgeslagen.
Krijn Tanis was vooral bedreven in het 'echte handwerk' als het ging over het restaureren van oude historische panden. Daarnaast speelde hij een belangrijke rol bij het opleiden van leerlingen. Hierbij was Krijn streng maar gaf, volgens Daniël van Koppen, de leerlingen wel een goede ondergrond mee.
Namens de directie kreeg Krijn een 'zilveren schaaf' uitgereikt en namens zijn collega's een barbecue. Krijn Tanis heeft, na zijn pensionering, nog meer tijd gekregen voor zijn activiteiten 'in de natuur', zoals binnen de Vogelwerkgroep van de NLGO.