Bij de nieuwe blokhut krijgt Marco de sleutel overhandigd. Foto: Hans Villerius
Bij de nieuwe blokhut krijgt Marco de sleutel overhandigd. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Vrienden van SjaloomZorg doen blokhut cadeau

DIRKSLAND – Het heeft best even geduurd, maar dan héb je ook wat. Sinds afgelopen voorjaar hebben cliënten van SjaloomZorg die in woonzorgcomplex Elkersweide in Dirksland wonen een prachtige duofiets. En wát graag gaan ze daarmee op stap. Alleen was er voor deze sjees geen overdekte stalling beschikbaar, zodat 'ie dag en nacht buiten moest blijven staan. Niet bevorderlijk natuurlijk voor het rijtuig, dat er mede kon komen doordat de Stichting Vrienden van SjaloomZorg de aanschaf financieel mogelijk maakte. Diezelfde stichting trok zich ook het 'buitenlot' aan van de duofiets en heeft zich ervoor ingespannen dat hiervoor op eigen terrein een blokhut gebouwd kon worden.

Door Hans Villerius

Mede gesponsord door Van Kooten Tuin & Buiten Leven te Numansdorp en door Bouwcenter Esselink en Hubo Van der Made, beide te Middelharnis, kon zo'n twee weken geleden de bescheiden huisvesting worden opgebouwd. Een klus die vrijwilligers op zich namen. En nu de blokhut helemaal af is, kon die officieel worden overhandigd. Dat gebeurde zaterdagmorgen 13 december. In aanwezigheid van de bestuursleden Ton van Putten en Kees Struik van de Stichting Vrienden van SjaloomZorg overhandigde medebestuurslid Jaap Hoekman de sleutel aan Marco, één van de cliënten van SjaloomZorg die in Elkersweide wonen. En die, toch al gezeten op de duofiets, ging 't liefst meteen maar weer hierop een rondje doen…

Vriendenstichting

De Stichting Vrienden van SjaloomZorg maakt al vele jaren bijzondere wensen binnen SjaloomZorg mogelijk, die vanuit het reguliere budget niet bekostigd kunnen worden. Veelal extraatjes, die het welzijn van de cliënten ten goede komen. Op diverse manieren probeert de vriendenstichting geld in te zamelen, waarmee de investeringen gedaan kunnen worden. Wie ook een steentje bij wil dragen, kan donateur worden (tel. 0187 609400, info@sjaloomzorg.nl, www.sjaloomzorg.nl) of een gift overmaken op IBAN-nummer NL83RABO0342097288.

Bij de nieuwe blokhut krijgt Marco de sleutel overhandigd. Foto: Hans Villerius