Dankbare mensen met een zak meel uit Holland.
Dankbare mensen met een zak meel uit Holland. Foto: pr

Collecte Stichting Oost-Europa op westelijk deel van het eiland

GOEREE-OVERFLAKKEE - De jaarlijkse huis-aan-huis collecte ten bate van de eilandelijke stichting Oost-Europa zal van 8 december 2014 tot 4 januari 2015 worden gehouden, in Ouddorp, Goedereede, Havenhoofd en Stellendam, zoals dat ook in vorige jaren gebeurde.

Dank zij de hulp van velen op het eiland heeft de werkgroep Oost-Europa veel werk in Roemenië kunnen verrichten. De Werkgroep bestaat uit een zevental vrijwilligers, die hun werk geheel pro Deo verrichten. Door deze kleinschaligheid staat men er garant voor dat al de goederen die naar Roemenië gebracht worden op de juiste plaats terechtkomen.
Vaak zijn leden van de werkgroep in Roemenië aanwezig als de goederen gelost worden. De hoofdprojecten omvatten kleding- en voedselhulp gedurende het gehele jaar aan de allerarmsten in de zigeunergemeente te Uioara en omliggende dorpjes en buurtschappen, inclusief hulp aan kerken en scholen aldaar.
Daarnaast biedt de werkgroep financiële ondersteuning aan een project in Cluj-Napoca, waar een sterk vrijwilligersteam hulp verleent aan kinderen die vaak mishandeld worden of verwaarloosd zijn, vanwege slechte sociaal economische situaties en daardoor in een wereld van drugs en alcohol dreigen terecht te komen.
Dit jaar heeft de werkgroep ruim zeventig ton (via vijf grote transporten) aan hulpgoederen naar Roemenië gebracht, mede mogelijk gemaakt door gulle sponsors en door de financiële bijdragen van kerken en particulieren en via de opbrengsten van de huis-aan-huis collecten.
De Werkgroep hoopt dat de collecte in de dorpen op de Kop van ons eiland ook dit jaar weer een mooi resultaat zal opbrengen. U kunt ook een gift overmaken op rekeningnummer/IBAN: NL 97 RABO 03420 07 408 ten name van St. Oost- Europa, werkgroep Middelharnis. Voor het inleveren van goederen, zoals kleding, schoeisel, huishoudelijke spullen, fietsen, tafels, stoelen en andersoortig meubilair, enz., kunt u terecht in de loods aan Industrieweg 17 te Middelharnis, waar u op elke eerste zaterdagmorgen van de maand tussen 9.30 en 11.30 uur spullen kunt brengen. Indien nodig kunnen spullen ook bij u thuis worden opgehaald. Voor nadere informatie kunt u bellen naar 484228 of 603051. Zie ook www.oosteuropa-werkgroep.nl.

Eind december zorgt de stichting ervoor dat extra voedselpakketten worden samengesteld en bezorgd aan de arme zigeunergezinnen in Uioara en omgeving.

"Zoals u al jaren van ons gewend bent kunt u begin 2015 in Eilanden-Nieuws een uitgebreid jaarverslag met de nodige foto's van onze werkzaamheden in Roemenië verwachten. De Stichting Oost-Europa, Werkgroep Middelharnis, wenst u allen gezegende feestdagen en een voorspoedig 2015 toe", aldus de organisatie.