Wim Dijkgraaf in de showroom van zijn bedrijf.
Wim Dijkgraaf in de showroom van zijn bedrijf. Foto: Adri van der Laan

Wim Dijkgraaf Autoservice Nieuwerkerk geopend

NIEUWERKERK – Autobedrijf Van Dijke was decennialang een begrip op Schouwen-Duiveland en daar buiten. Zeven maanden geleden stopte het bedrijf door het overlijden van Wim en Jopie van Dijke, maar gisteren is de garage weer heropend en wordt deze voortgezet onder de naam Wim Dijkgraaf Autoservice. Zaterdag 6 december is er open huis.

Tekst en foto: Adri van der Laan

We ontmoetten Wim Dijkgraaf als hij druk bezig is het ruime pand van Autobedrijf Van Dijke een flinke opknapbeurt te geven. Gisteren, maandag 1 december, is Wim Dijkgraaf Autoservice van start gegaan en zaterdag is er de gelegenheid voor het 'grote publiek' om een kijkje te nemen in deze dorpsgarage, die toch een regionale klantenkring heeft.

Wim Dijkgraaf is afkomstig van Goeree-Overflakkee. Daar heeft hij het meeste van zijn ervaring als monteur opgedaan. De 'garageman' somt de bedrijven op waar hij in zijn 30-jarige carrière heeft gewerkt. Begonnen als 15 jarige bij Hesselink als leerling monteur, Knöps, Nebo, Jan van Dijk Spijkenisse, Legemaate in Zierikzee en tenslotte bij Ben de Rooy in Sint Phlipsland, waar hij filiaalleider was.
Door het overlijden van de eigenaren van Autobedrijf Van Dijke in Nieuwerkerk kwam voor Wim de gelegenheid om het pand van de garage in Nieuwerkerk te kopen. En zo begint hij dus deze week 'voor zichzelf' als zelfstandig ondernemer. "Ik heb eerst nog overwogen om de naam Van Dijke voort te zetten, maar ik heb toch gekozen voor 'Wim Dijkgraaf Autoservice', kortweg WDA". Een nieuwe naam op een bekende locatie dus. Wim legt uit dat zijn bedrijf een universele garage gaat worden, waar men met alle merken terecht kan voor allerlei reparaties. Maar ook worden er auto's ingekocht en heeft hij een leuke voorraad occasions in diverse prijsklassen.

"Wij willen de klanten ontzorgen. Naast reparaties en APK-keuringen herstellen we schades en kan de auto een professionele poetsbeurt krijgen. Ook brommobiellen gaan deel uitmaken van het bedrijf, zowel wat verkoop betreft als reparaties". De kersverse ondernemer probeert in de komende tijd klanten een persoonlijke benadering te geven. Hierbij stelt hij zijn ervaring graag ten dienste van hen die een bezoek aan Wim Dijkgraaf Autoservice brengen.

Wim mikt niet alleen op klanten uit Schouwen-Duiveland, maar ook van Goeree-Overflakkee omdat hij ook daar een ruime ervaring heeft opgedaan. In de toekomst hoopt hij binnen in het bedrijf nog wat renovaties te doen om het verouderde gebouw weer aan de normen van een moderne garage te laten voldoen.

Open huis

Zaterdag 6 december kunnen belangstellenden een bezoek brengen aan Wim Dijkgraaf Autoservice tijdens het open huis, van 10.00 tot 15.00 uur. Voor iedere autobezitter ligt er een kortingsbon klaar. Wim Dijkgraaf Autoservice is te vinden aan Achterstraat 1-5 in Nieuwerkerk. Meer info via www.wimdijkgraaf.nl, 0111-641364 of info@wimdijkgraaf.nl.