Afscheid van ondernemer Ludovic den Hollander

OUDDORP - In besloten familiekring, en daarna met een herdenkingssamenkomst, is vandaag afscheid genomen van ondernemer Ludovic den Hollander, die vorige week op 69-jarige leeftijd overleed. Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Tekst: Jaap Ruizeveld

Lokaal en landelijk bekend door zijn initiatieven, vooral gericht op het realiseren van duurzame (recreatieve) projecten. Een gedreven persoonlijkheid die wist dat hij bij de ontwikkeling van een aantal van zijn plannen met argusogen werd gevolgd. Maatschappelijk en politiek betrokken. Vooral op de Kop van Goeree, in zijn woonplaats Ouddorp. Hij zette zich in voor de VVV Ouddorp aan Zee. Was directeur van Recreatiepark De Klepperstee. Gaf ontwikkeling aan Ridderstee Holiday, aan het camperpark en aan het Zonnepark, dat in exploitatie kwam bij Deltawind. Daarnaast president commissaris in de raad van commissarissen van de UFA (United Fish Auctions), komend vanuit de Visserijvereniging Kop van Goeree, één van de voorlopers van de huidige gefuseerde Visserijvereniging Zuid-West. VVD-raadslid in Goedereede (1982-1998), eerst met Jan Komtebedde en later met Henk v.d. Meer. Voorzitter en lid van de watersportvereniging Goeree en bestuurder bij Stichting Behoud Beugelsloep MD 10 en Stichting Behoud Stadstimmerwerf Middelharnis.

De laatste inzet leverde Ludovic den Hollander voor de realisering van het Resort Ouddorp Duin. Een ontwikkelingsovereenkomst met Ballast Nedam. Het project werd recent gepresenteerd door Ballast Nedam in een informatieve raadsvergadering. Den Hollander liet zich de dag daarna, voor een ziekenhuisbezoek, nog bijpraten over deze presentatie.