Afbeelding
Foto: pr

Nieuwe Opfriscursus Verkeer

OUDDORP – Op dinsdag 6 januari start er weer een nieuwe Opfriscursus Verkeer, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Ouddorp.

In twee avonden zal de verkeerskennis van de cursisten worden bijgespijkerd. Volgens de mensen van de afdeling Ouddorp van Veilig Verkeer Nederland voorziet de jaarlijks verzorgde cursus in een grote behoefte. Veel verkeersdeelnemers erkennen dat de verkeersregels, de drukte en de snelheid van het moderne verkeer veel aandacht vergen. Voor de meeste deelnemers is het al geruime tijd geleden dat het rijbewijs werd gehaald. En hoewel men best wel veilig rijdt, ontbreekt het wel eens aan de kennis van verkeersregels.

Niet alleen autobestuurders

Het bestuur van de afdeling benadrukt dat de cursus niet alléén is bedoeld voor autobestuurders, want fietsers, voetgangers en bestuurders van scootmobielen hebben eveneens met regels en gedragingen in het verkeer te maken.

De cursus bestaat uit twee avonden op de dinsdagen 6 en 13 januari. De cursusavonden beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur. De heer J. de Zeeuw, Adviseur Verkeersonderwijs van Veilig Verkeer Nederland, verzorgt de cursus. Hij zal op een duidelijke manier voorlichting geven over verkeersregels en verkeerstekens.

Voor wie de opfriscursus gaat volgen "zal de verkeersveiligheid van henzelf en van anderen zeker worden verbeterd", aldus de initiatiefnemers.

De kosten voor de opfriscursus bedragen € 12,50 per persoon. Hiervoor krijgt men twee cursusavonden, inclusief koffie.

Opgeven kan bij één van de leden van het afdelingsbestuur: K. Hameeteman, tel. 0187-682824; J. Hollaar, tel. 0187-681816 of A. van Huizen, tel. 0187-682427.