Afbeelding
Foto: PR

E-mailloze Vrijdag

DIRKSLAND - Door het gemak en de laagdrempeligheid van e-mail worden dagelijks wereldwijd miljarden e-mails rondgezonden. Zonder e-mail werken en leven is ondenkbaar geworden. Het is het belangrijkste communicatiemiddel van dit moment. Vrijdag 28 november is het daarom E-mailloze Vrijdag: een dag om stil te staan bij ons gebruik van e-mail.

Mag je die dag helemaal niet mailen? Natuurlijk wel, want dat hoort gewoon bij het werk. Maar probeer bewuster met je mailgewoontes om te gaan. Want als je grip op je e-mail hebt, heb je ook grip op je werk!
In deze regio wordt E-mailloze Vrijdag georganiseerd door Christa van Dieren van OrganieQ, begeleiding in organiseren uit Dirksland.
Zij ondersteunt deze dag met diverse activiteiten:
1. Download het ELV-pakket voor bedrijven via www.organieq.nl. In dit pakket vind men alles wat nodig is om E-mailloze Vrijdag in een bedrijf of organisatie op de kaart te zetten en omgang met e-mail bespreekbaar te maken, incl. posters. Ook aan te vragen via: info@organieq.nl;
2. Win 2 uur Begeleiding Efficiënt E-mailen óf het boek Grip op je e-mail = grip op je werk.
Doe mee aan de wedstrijd: Wie heeft de volste inbox? Stuur een mailtje naar info@organieq.nl (m.v.v. naam, bedrijfsnaam, adres) met als bijlage een foto van het beeldscherm met het aantal items in Postvak IN. Heb jij de meeste items in je inbox dan win je 2 uur begeleiding, waarin het lukt je Postvak IN en Verzonden items écht leeg te krijgen en je mail beter te archiveren. Zeer de moeite waard dus! Breng deze mogelijkheid om een lege inbox te krijgen ook onder de aandacht van collega's die hier mee worstelen. En doe in elk geval ook zelf mee, ook als je niet zulke gevulde postvakken hebt, want élke deelnemer dingt mee naar het boek "Grip op je e-mail + grip op je werk", een interessant boek waarin helder en kort staat beschreven hoe je zelf aan de slag kunt met efficiënter e-mailen. Inzenden kan t/m 27 november.
Op de dag zelf:
3. Telefonisch spreekuur voor vragen over minder e-mail of efficiënter e-mailen;
's Morgens van 10.00-11.30 uur houdt Christa een telefonisch spreekuur: je kunt haar gratis bellen (06-51968610) met al je vragen rond gebruik van e-mail;
4. Gratis lunch webinar over minder e-mail, dit kan iedereen vanuit het hele land volgen (voor meer info: www.emaillozevrijdag.com).
Op E-mailloze Vrijdag zijn er landelijk diverse activiteiten zoals workshops, telefonische spreekuren, verlotingen en webinars om je te informeren over efficiënter en vooral prettiger werken met e-mail. Wil je grip op je e-mail? Wil je minder met e-mail werken? Wil je graag je inbox leegmaken én leeg houden? Doe mee aan E-mailloze Vrijdag!