Emma Visser en Mitchell Heemes.
Emma Visser en Mitchell Heemes. Foto: rgo

Emma Visser en Mitchell Heemes voor Edukans naar Ethiopië

MIDDELHARNIS - Vrijdagochtend 14 november zijn in de mediatheek onder grote belangstelling de twee ambassadeurs bekendgemaakt die namens de RGO meegaan naar Ethiopiƫ. De keuze was zeer moeilijk. Alle kandidaten hadden ieder op zijn of haar eigen manier een fantastische presentatie neergezet. Het was erg mooi om te zien welk talent de school in huis heeft. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Emma Visser en Mitchell Heemes.

Deze twee leerlingen wacht een drukke en spannende tijd. In december en januari maken ze kennis met de andere afgevaardigden van de scholen in den lande. Zij zullen de RGO vertegenwoordigen en in februari met zo'n vijfentwintig leerlingen vanuit Nederland naar Ethiopiƫ reizen.

Ieder jaar in actie

De RGO-docenten en leerlingen komen iedere twee jaar in actie voor beter onderwijs in een van de ontwikkelingslanden. Onze leerlingen in Nederland boffen met goed onderwijs, waar ze vaardigheden en kennis verzamelen voor de rest van hun leven. Wereldwijd gaan 57 miljoen kinderen niet naar school. Edukans zet zich in voor meer scholen, schoolbanken en schoolboeken en meer leraren. Emma en Mitchell delen bij terugkomst in Nederland hun ervaringen met de leerlingen van de RGO, waardoor hopelijk weer een stukje wordt bijdragen aan het 'wereldbewustzijn' van al de leerlingen.

Edukansacties

Er staan op de RGO nogal wat acties voor dit doel in de steigers. De eerste actie voor Edukans is op 12 december. Dan wordt er op school een Winterfair georganiseerd. Spontane donaties zijn uiteraard van harte welkom via www.rgo.inactievooredukans.nl.