Schadeclaim BAM is ingetrokken

GOEREE-OVERFLAKKEE – Bij de uitvoering van de reconstructie van de Koningin Julianaweg in Middelharnis in 2012 en 2013, als Shared Space door budgetoverschrijding in de publiciteit geweest, gaf aannemer BAM Wegen bv (Regio West) aan hinder te hebben ondervonden (stagnatie) bij de realisering van haar werkzaamheden. In eerste instantie diende BAM hiervoor een claim in van 228.241 euro. De stagnatie was in hoofdzaak ontstaan door werkzaamheden van Nutsbedrijven en het aanpassen van het riooltracé als gevolg van knelpunten met kabels en leidingen.

Door Jaap Ruizeveld

Na beoordeling door Royal Haskoning DHV (directie op dit project) was de conclusie dat de genoemde stagnatie grotendeels was betaald. Een bedrag van 26.631,60 heeft zij alsnog toegekend. In goed overleg met BAM Wegen bv heeft dit bedrijf nu besloten om de oorspronkelijke claim in te trekken. Voor het intrekken van deze claim is met BAM afgesproken dat zij de kans krijgt om de relatie met de gemeente Goeree-Overflakkee te herstellen. Dit houdt in dat BAM Wegen bv mee kan doen om in concurrentie nieuwe opdrachten te verwerven door middel van reguliere openbare en onderhandse aanbestedingsprocedures. Bij een nieuwe opdracht wil BAM Wegen tonen dat zij een professioneel aannemer is, die van grote waarde kan zijn voor de gemeente.

Risico vervalt

Burgemeester en wethouders stellen in een raadsbrief dat het nog te betalen bedrag van 26.631,60 euro opgenomen is in het financieel dekkingsvoorstel voor de budgetoverschrijding van de reconstructie van de Koningin Julianweg in Middelharnis. Dit bedrag is opgenomen in de risico-inventarisatie, onderdeel schadeclaims, en is uitgewerkt in het weerstandsvermogen van de gemeente. Met de intrekking van de claim vervalt het risico.