Afbeelding
Foto: PR

Koese heropent totaal vernieuwde bakkerszaak in Sommelsdijk

SOMMELSDIJK – Sinds vorige week, is de winkel van bakkerij Koese aan de Binnenweg in Sommelsdijk weer open voor het publiek. Dit na een ingrijpende verbouwing die ruim zes weken duurde. Koese start met een gemoderniseerd pand, een winkel die twee keer zo groot is en een nieuwe winkelformule.

Door Kees van Rixoort

Wie voor het pand staat, ziet een enorm verschil met de winkel van vroeger. De gevel met kunststof deuren en kozijnen is vervangen door een nieuwe gevel in oude stijl, geheel passend bij de rest van de Binnenweg. Ook de gevelornamenten zitten weer op hun plaats en is er een nieuwe markies geplaatst.
Binnen is de verandering ook enorm. De winkel was voorheen 30 vierkante meter groot, maar is nu vierenhalve meter dieper geworden. Daarmee is het winkeloppervlak meer dan verdubbeld. Hiermee is er meer staruimte voor de klanten gecreëerd en is de productpresentatie sterk verbeterd. Koese kon het verkoopgedeelte uitbreiden omdat er in Sommelsdijk, sinds de ovens van de bakkerij aan de Watertoren in Dirksland staan, minder ruimte nodig is voor het bakken.
Het interieur is geheel vernieuwd. Bij de winkelindeling is rekening gehouden met een nieuw concept: klanten kunnen een mandje pakken, een aantal producten zelf pakken tijdens een rondje door de winkel en afrekenen bij de kassa. Prettig voor mensen die snel even een zak kadetjes willen kopen, bijvoorbeeld. Uiteraard blijft het personeel de klant bedienen die een gesneden brood of een doos gesorteerde gebakjes nodig heeft.
"Het was een ingrijpende verbouwing", zegt Gert Koese. "Vlak achter de winkel hadden we een trap, waar zo'n beetje alle muren op steunden. Dat is nu verleden tijd. De trap is weg, de aannemer heeft binten aangebracht voor de muren. Verder is het hele pand gestript. Alle leidingen zijn vernieuwd en er zijn ook nieuwe wanden gekomen."
Tijdens de verbouwing, die anderhalve maand duurde, had bakkerij Koese een noodwinkel in het voormalige pand van Taart en Koffie aan de Nieuwstraat in Middelharnis. De klanten wisten deze tijdelijke vestiging uitstekend te vinden. Maar nu is de winkel aan de Binnenweg weer geopend. De kleinzonen Tijmen en Roan knipten vorig week het lint door. Hiermee was de verbouwde zaak geopend en werd het feestje in kleine kring gevierd.