Afbeelding
Foto: RABO

Twee dressuurtalenten geselecteerd voor Rabo-talententrainingen

MIDDELHARNIS - Tijdens de Rabo Talentendag op 10 september zijn Milou Arensman (14) uit Middelharnis en Eveline Dees (14) uit Oude-Tonge geselecteerd om komend jaar onderdeel uit te maken van het Rabo Talentenplan en mee te doen aan de Rabo KNHS Nationale Beloftentrainingen.

Op de Rabo Talentendag werden ruim 200 paardensporttalenten uit het hele land gescout door bondscoaches en topruiters. Beide jonge amazones uit onze regio blinken uit in de discipline dressuur klasse Z2. Milou op pony Beekzicht's Bolero en Eveline op Coelenhage's Las Vegas. De dames hebben nu de officiƫle NOC NSF erkende sporttalenten status.
De vooruitgang van Milou en Eveline wordt gedurende het beloftentraject goed in de gaten gehouden. De bondscoaches van paardensportbond KNHS spelen hierbij een belangrijk rol. Zij wonen Rabo-talententrainingen bij en overleggen met toptrainers over de ontwikkeling van de ruiters. De talenten variƫren in de leeftijd 14 tot en met 25 jaar. De trainingen worden verzorgd door de beste ruiters en trainers van het land zoals Anky van Grunsven en Adelinde Cornelissen en gaan in november van start.

Uniek Rabo Talentenplan

De opzet van het Rabo Talentenplan is uniek in de wereld. De structurele ondersteuning van talentherkenning en -ontwikkeling werpt duidelijk zijn sportieve vruchten af. Onder de medaillewinnaars op de afgelopen Wereldruiterspelen bevonden zich een aanzienlijk aantal ruiters die zijn voortgekomen of zelfs nog deel uitmaken van het Rabo Talentenplan. Milou en Eveline hopen in de voetsporen te treden van deze toppers.

Afbeelding