Klarenbeekse (kerk)pad in de herfst van 2014
Klarenbeekse (kerk)pad in de herfst van 2014 Foto: Adri van der Laan

Kerkpaden in Ouddorp op Facebook

OUDDORP - Kort geleden zijn ook in Ouddorp wandelpaden met een routeaanduiding in gebruik genomen. Daarmee zijn ook een aantal verborgen kerkpaden ten dele in ere helsteld.

Een prachtige wandeling door het landschap met schurvelingen kunt u nu ook zonder belemmering maken op het Klarenbeeksepad, dat vroeger gebruikt werd als kerkpad vanaf de Westduinen nabij de Klarenbeekseweg naar de Dorpsweg en nu dus weer in gebruik is genomen met de wandelroute aanduiding nummer 20.
Op Facebook is een pagina gestart om de oude kerkpaden in Ouddorp onder de aandacht te brengen en te houden door middel van herinneringen, foto's en videofilms. De bekendste kerkpaden in Ouddorp zijn natuurlijk het 'Mannenpad', die de Oudelandseweg met de Wittestaat verbind. Vergeet ook niet het 'Kriekelpad' tussen de Oudenieuwlandseweg en de Dijkstelweg en dan natuurlijk het prachtige 'Kleisteepad', die de Kelderweg met de Molenweg verbind nabij de Dirkdoensweg.

Heeft u verhalen uit grootmoeders tijd over de vroegere kerkpaden in Ouddorp waardoor op zondag kerkgangers sneller de eredienst bij konden wonen? Plaats deze dan op de Facebookpagina van 'Kerkpaden in Ouddorp'.