Opening ontmoetingscentrum Geheugensteunpunt met Workshop Dementie en Bewegen

DIRKSLAND - Het ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers opent op zaterdag 1 november haar deuren. De officiële opening wordt verricht door wethouder De Jong. Het ontmoetingscentrum is gehuisvest in het Hart van Dirksland, Reginahof 1 in Dirksland.

Bewegen is belangrijk en gezond voor iedereen. Voor mensen met een geheugenproblematiek is het extra belangrijk om te bewegen, omdat bewegen en actief zijn een bevordering van de conditie en een betere doorbloeding van het hart en de hersenen kan betekenen.
De eerste activiteit van het ontmoetingscentrum is een workshop 'Dementie en Bewegen' op zaterdagmiddag 1 november van 13.30 tot 14.30 uur, begeleid door een fysiotherapeut en een bewegingscoach. Beide docenten hebben veel ervaring op het gebied van bewegen en geheugenproblemen. De activiteit is bedoeld voor mensen met geheugenproblemen. U bent van harte welkom!

Het ontmoetingscentrum

Het ontmoetingscentrum is bedoeld voor mensen met geheugenproblemen én hun mantelzorgers. Het centrum biedt ondersteuning aan partner, familie, maar ook aan vrienden of kennissen, die een groot deel van de zorg voor mensen met geheugenproblemen op zich nemen, de mantelzorgers. De begeleiding in het centrum is in handen van een professioneel team bestaande uit een coördinator, een casemanager dementie en een enthousiast team van vrijwilligers.
Tijdens de openingstijden – eenmaal per maand op zaterdag, van 10.00 tot 15.00 uur – is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen of om mee te doen met één van de activiteiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de casemanagers via telefoon 06 83678417 of via e-mail info@ketenzorgdementie-go.nl.
Het ontmoetingscentrum is een initiatief van de Ketenzorg Dementie Goeree-Overflakkee. Dit is een samenwerkingsverband van verschillende zorgaanbieders, vrijwilligers- en welzijnsorganisaties en richt zich in eerste instantie op de begeleiding van thuiswonende cliënten met de diagnose dementie en hun mantelzorgers.